ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Στη ΝΔ δεν υπήρξε ποτέ «αλλά» στην τρομοκρατία»: Επίθεση του Δένδια στην κυβέρνηση

Δριμεία κριτική στην αντιμετώπιση που έχει η κυβέρνηση απέναντι στην τρομοκρατία εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας.
Ο κ. Δένδιας μιλώντας στην εκπομπή «Επτά» της «ΕΡΤ1» υποστήριξε πως η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη που έχει διαχρονικά πρόβλημα εσωτερικής τρομοκρατίας, σημειώνοντας πως οι άλλες χώρες έχουν πρόβλημα ισλαμικής τρομοκρατίας.
«Οι θέσεις (απέναντι στο φαινόμενο της τρομοκρατίας) πρέπει να είναι κάθετες, απόλυτες. Θέλω να πειστούμε όλοι ότι αυτό πρέπει να το κάνουμε μαζί. Στο παρελθόν, υπήρχαν δηλώσεις οι οποίες πάντοτε είχαν μέσα και το “αλλά”» ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ και σημείωσε πως στη ΝΔ δεν υπήρξε ποτέ «αλλά» στην τρομοκρατία. «Και είμαστε το κόμμα ή ο ιδεολογικός χώρος που είχε σχεδόν το σύνολο των θυμάτων» συμπλήρωσε.
Παράλληλα, ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε και στον αναπληρωτή υπουργό Δημόσιας Τάξης λέγοντας πως «όταν ο κ. Τόσκας είχε θέσει το θέμα της ασφάλειας στ Βουλή, διαπίστωνε ότι δεν υπάρχει ζήτημα. Τώρα χαίρομαι που διαπιστώνει ότι υπάρχει».
«Ο κ. Παπαδήμος είναι ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που γίνεται στόχος μετά περίπου από έναν αιώνα. Περνάμε σε άλλη φάση. Το χτύπημα πάει πάρα πολύ ψηλά στο επίπεδο της πολιτικής ιεραρχίας της χώρας» τόνισε ο κ. Δένδιας, καταλήγοντας πως αμαυρώνεται η εικόνα της Ελλάδας στον κόσμο, την ώρα που η χώρα προσβλέπει στον τουρισμό και στη ανάγκη για επενδύσεις.
«Καταλαβαίνω ότι ιδεολογικά η κυβέρνηση δεν δίνει προτεραιότητα σε αυτόν τον στόχο (τρομοκρατία)» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, υπογραμμίζοντας πως είναι η ώρα να το κάνει.