ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χίος: Έφοδος της Αστυνομίας στον καταυλισμό της Σούδας

Κοινή επιχείρηση Λιμενικού, Αστυνομίας και Εισαγγελίας πραγματοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής στον καταυλισμό της Σούδας, με στόχο να διαλυθεί κάθε υπόνοια γκετοποίησης του καταυλισμού, καθώς και να σταλεί το μήνυμα ότι η δημόσια ασφάλεια των πολιτών του νησιού υπερέχει οποιασδήποτε άλλης προτεραιότητας.
Την πρωτοβουλία της επιχείρησης που σχεδιάζονταν εδώ και ένα μήνα είχε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που ζήτησε τη συνδρομή της Αστυνομίας για κάλυψη αλλά και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ που συνδιαχειρίζεται τον καταυλισμό μαζί με τον Δήμο Χίου. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής παρουσία και Δικαστικού Λειτουργού, έπειτα από συνεννόηση με το προσωπικό της Σούδας και εξελίχθηκε σε δύο φάσεις.
Η πρώτη αφορούσε στον έλεγχο των σκηνών των 400 ατόμων που βρίσκονται στην παραλία όπου συνελήφθησαν 1 Μαροκινός με λοστό και 1 Ιρακινός με μικροποσότητα ναρκωτικών.
Η δεύτερη φάση εξελίχθηκε εντός του καταυλισμού της Σούδας από τις δυνάμεις της Αστυνομίας που προχώρησαν σε παραπάνω από 20 προσαγωγές ατόμων.
«Στόχος δεν ήταν να τρομοκρατήσουμε κανέναν. Ήταν μία επιχείρηση που σχεδιάζονταν με προσοχή εδώ και ένα μήνα. Υπήρχαν υπόνοιες για παραβατικές ενέργειες από συγκεκριμένα άτομα τα οποία έπρεπε να συλληφθούν. Πέρα όμως από αυτό ήταν ένα μήνυμα σε όσους μένουν εντός κι εκτός των καταυλισμών ότι η Χίος δεν είναι ξέφραγο αμπέλι που ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει. Το γεγονός ότι είμαστε αντιμέτωποι με μία τέτοια κατάσταση δεν επιτρέπει σε κανέναν να νομίζει ότι είναι πάνω από τους νόμους που διέπουν τη λειτουργία του κράτους», ανέφερε στον «Πολίτη της Χίου» πηγή από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.