ΔΙΕΘΝΗ

Γιούνκερ: ξεκινάμε διαπραγματεύσεις για το Brexit κι αύριο το πρωί

Να μην υπάρξει άλλη καθυστέρηση στην εκκίνηση των διαπραγματεύσεων για το Brexit, ελπίζει ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

 

 

 

«Ελπίζω ότι η Βρετανία θα είναι έτοιμη να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις. Από την πλευρά της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, είναι έτοιμη να ξεκινήσει, ακόμα και αύριο το πρωί», δήλωσε κληθείς να σχολιάσει το αποτέλεσμα των εκλογών στο Ηνωμένο Βασίλειο, από την Πράγα όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο για την Άμυνα και την Ασφάλεια.

«Ελπίζω να μην έχουμε κι άλλη καθυστέρηση. Θα πρέπει πρώτα να συμφωνηθεί το διαζύγιο και οι λεπτομέρειες της εξόδου της Βρετανίας και μετά θα πρέπει να σχεδιαστεί μια νέα αρχιτεκτονική για τις μελλοντικές σχέσεις της με την ΕΕ», είπε ο Γιούνκερ, λίγο αφού ο Ντόναλντ Τουσκ είχε τονίσει με τη σειρά του την αναγκαιότητα για άμεση ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων.

Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος της Επιτροπής εξέφρασε την ελπίδα ότι το αποτέλεσμα των Βρετανικών εκλογών δεν θα έχει σημαντική επίπτωση στις διαπραγματεύσεις για το Brexit, τις οποίες η Επιτροπή αναμένει «απελπισμένα» να ξεκινήσουν.

Ερωτηθείς αν θα δοθεί παράταση σε περίπτωση που δεν ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις στην ώρα τους, ο Γιούνκερ απέφυγε να απαντήσει και αρκέστηκε απλώς να σχολιάσει:

«Πρώτα πρέπει να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις και μετά να απαντήσουμε σε αυτό το ερώτημα».