ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Η Ιαπωνία ψάχνει για… Νίντζα!

Πολλά είναι αυτά που δεν γνωρίζουμε ακόμα και σήμερα για τους μυστηριώδεις ανατολίτες πολεμιστές που σφράγισαν την ιαπωνική μεσαιωνική ιστορία.
Ξεφτέρια στον ανταρτοπόλεμο, το σαμποτάζ και τις πολιτικές δολοφονίες, οι τεχνικές των νίντζα ήταν τόσο απόκρυφες και ερμητικές που θεωρήθηκαν τελικά χωρίς τιμή μέσα τους.
Παρά το γεγονός ότι οι νίντζα υπάρχουν ήδη από τον 12ο αιώνα, η μεγαλύτερή τους στιγμή θα ερχόταν μεταξύ 15ου-17ου αιώνα, όταν θα γίνονταν πληρωμένοι δολοφόνοι.
Μόλις όμως η Ιαπωνία ενοποιήθηκε, οι νίντζα πέρασαν στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας, θυμίζοντας πλέον άλλες εποχές. Γι’ αυτό και οι τουρίστες συνωστίζονται ακόμα στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου για να δουν την παραδοσιακή κάστα των πολεμιστών να εκτελεί τα περιβόητα κόλπα τους.


Το μόνο πρόβλημα, πως οι εναπομείναντες νίντζα συρρικνώνονται σε νούμερα. Όπως δήλωσε δάσκαλος πολεμικός τεχνών στην εφημερίδα «Asahi»: «Με τον αριθμό των ξένων τουριστών που επισκέπτονται την Ιαπωνία σε άνοδο, η αξία του νίντζα ως τουριστικού προϊόντος έχει αυξηθεί… Τα σόου με νίντζα γνωρίζουν άνθηση σε όλη τη χώρα και όλοι νιώθουμε πως υπάρχει έλλειψη σε νίντζα».
Κι έτσι η Ιαπωνία ζητά να προσλάβει πλέον νίντζα ερμηνευτές από άλλες γωνιές του κόσμου.
Ο κατάλληλος υποψήφιος πρέπει να είναι φυσικά ξεφτέρι στις πολεμικές τέχνες, να ξέρει να ρίχνει αστεράκια, να εκτελεί απίθανα ακροβατικά, να είναι άσος στο σπαθί και να περνά απαρατήρητος. Αν πάλι δεν είναι σε καλό επίπεδο, υπάρχουν στην Ιαπωνία αρκετές σχολές νίντζα. Όπως στην πόλη Ίγκα, όπου εκπαιδεύονται ακόμα οι τελευταίοι πιθανώς νίντζα του κόσμου…