ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Η μάσκα που… ανιχνεύει την ποιότητα του αέρα

Η Cambridge Mask Company δημιούργησε μία μάσκα που αναλύει την ποιότητα του αέρα και καταγράφει τη ρύπανση, βοηθώντας τον χρήστη να αντιμετωπίσει καλύτερα τη μολυσμένη ατμόσφαιρα.
Πιο συγκεκριμένα, η μάσκα αναλύει τον αέρα και διαθέτει φίλτρο, το οποίο φιλτράρει τους μολυσματικούς παράγοντες. Για την ακρίβεια, η μάσκα διαθέτει τρία φίλτρα, τα οποία δημιουργήθηκαν με τη βοήθεια του Βρετανικού στρατού για χρήση σε χημική, πυρηνική και βιολογική επίθεση και μπορούν να απορροφήσουν και να σκοτώσουν ιούς και βακτήρια. Επιπλέον, μέσω της συμπληρωματικής εφαρμογής της, ενημερώνει τον χρήστη για το πότε πρέπει να φορέσει τη μάσκα και πότε πρέπει να αλλάξει το φίλτρο της.
Η μάσκα λειτουργεί μέσω αισθητήρα Bluetooth, ο οποίος στην ουσία αναλύει τα μοτίβα αναπνοής του χρήστη ενώ και ο Δείκτης της Ποιότητας του Αέρα (Air Quality Index) χρησιμοποιείται για να αποφασιστεί πότε ο αέρας μπορεί να είναι επικίνδυνος.
Αυτή τη στιγμή, το πρότζεκτ βρίσκεται στο Kickstarter σε αναζήτηση 25.000 λιρών με τις προσφορές για μάσκα να ξεκινάνε από 18 λίρες. Αναμένεται να ξεκινήσει τις αποστολές τον Οκτώβριο.