ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Nova για 3 ημέρες στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος!

Η Nova, με μία υπέροχη ομάδα 80 εργαζόμενων εθελοντών, άφησε για μία ακόμα φορά το αποτύπωμά της στην προσπάθεια βελτίωσης της καθημερινότητας των παιδιών που βρίσκονται σε ανάγκη. 
Συγκεκριμένα, από την Τρίτη 13 Ιουνίου μέχρι και την Πέμπτη 15 Ιουνίου, οι 80 εργαζόμενοι εθελοντές πρόσφεραν εργασία στις εγκαταστάσεις των Παιδικών Χωριών SOS σε Ηλιούπολη και Βάρη. Με πολλή αγάπη και ενθουσιασμό οι «πρεσβευτές» της Nova βοήθησαν τόσο στη διαλογή ειδών ένδυσης, τροφίμων και βιβλίων σε χώρους αποθηκών, όσο και στο βάψιμο εξωτερικών χώρων στις κεντρικές εγκαταστάσεις της οργάνωσης στη Βάρη. 
Από τις εργασίες αυτές θα επωφεληθούν: 
    1.500 παιδιά που υποστηρίζονται από τα Κέντρα Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας της οργάνωσης, σε 10 πόλεις της Ελλάδας
    65 παιδιά που φιλοξενούνται στο Παιδικό Χωριό SOS Βάρης 

Η Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού Forthnet, κα Μιράντα Κοφίνη, δήλωσε αναφορικά με την ενέργεια: «Η εθελοντική προσφορά είναι πολύ έντονη στην κουλτούρα των ανθρώπων μας. Το βλέπουμε κάθε φορά που κάνουμε ανάλογες δράσεις. Μεγάλος αριθμός εργαζομένων μας, οι “Ambassadors” της εταιρίας, εργάζονται με πάθος, με όρεξη, με ομαδικό πνεύμα και προσφέρουν χρόνο και υποστήριξη, όπου χρειάζεται. Αυτές τις τρείς μέρες είμαστε όλοι πολύ περήφανοι που μπορούμε να συνεισφέρουμε έστω και λίγο στη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για τα παιδιά που έχουν ανάγκη». 

Από την πλευρά της, η Διευθύντρια Marketing & Fundraising των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος κα Έλσα Σταθοπούλου, επισήμανε: 
«Για τα Παιδικά Χωριά SOS, η δράση της Nova έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί δεν είναι μία ενέργεια φωτοβολίδα, αλλά έρχεται σαν φυσική συνέχεια άλλων προηγούμενων δράσεων. Και αυτό δείχνει ότι τόσο η εταιρία όσο και οι ίδιοι οι εργαζόμενοί της, πραγματικά πιστεύουν αυτό που κάνουν. Γι’ αυτό και το υλοποιούν τόσο καλά, με τόσο κέφι και μεράκι. Εμείς, ως φιλανθρωπική οργάνωση που βασιζόμαστε αποκλειστικά και μόνο στην ιδιωτική πρωτοβουλία, ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας να συνεχίσουμε να έχουμε αυτήν την υποστήριξη των ανθρώπων της Nova και σε επόμενες ενέργειες εθελοντισμού και όχι μόνο».

Η ενέργεια «Χάρισε μια μέρα σου στα παιδιά!», είναι μία πρωτοβουλία εθελοντικού χαρακτήρα στην κατεύθυνση της στήριξης παιδιών που βρίσκονται σε ανάγκη. Τέτοιου είδους δράσεις, συνιστούν εδώ και πολλά χρόνια δέσμευση της Nova στο πλαίσιο του προγράμματος δράσεων Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί σε συνεργασία με αναγνωρισμένους για το έργο τους φορείς προστασίας και φροντίδας παιδιών σε όλη τη χώρα, όπως είναι η οργάνωση Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος.