ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Παράταση έως τις 14/7 για τα ανασφάλιστα οχήματα πήρε ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Μαυραγάνης

Παράταση ως τις 14/7 για τα ανασφάλιστα οχήματα πήρε ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Μαυραγάνης. 

 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του usay.gr, ο κ. Μαυραγάνης είχε ζητήσει την επικαιροποίηση της λίστας με τα ασφαλισμένα και ανασφάλιστα οχήματα εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος, καθώς είχαν διαπιστωθεί προβλήματα με τα "ραβασάκια" όσων είχαν κληθεί για να πληρώσουν πρόστιμα. 

Ο κ. Μαυραγάνης είχε επίσης τονίσει, πως θα πρέπει το όχημα να θεωρείται ασφαλισμένο με την καταβολή του ασφαλίστρου και όχι με την είσπραξή του από την ασφαλιστική εταιρεία. Πρότεινε δε, να δέχονται οι εταιρείες δόσεις για τα ασφάλιστρα, ενώ για όσους έχουν πληρώσει ήδη το πρόστιμο ανέφερε ότι είτε θα επιστραφεί είτε θα συμψηφιστεί.

Συνόλικα, ανέρχονται σε 10.700 όσοι έχουν καταβάλει το πρόστιμο.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, είναι χιλιάδες εκείνα τα οχήματα των οποίων το ποσό καταβλήθηκε εκπρόθεσμα και αφού είχαν ανανεώσει το συμβόλαιό τους με την Ασφαλιστική εταιρεία. Ο λόγος είναι ότι με αλλαγή του σχετικού νόμου, το 2014, το όχημα ασφαλίζεται μόνο όταν καταβληθεί η ασφάλιση και όχι όταν ανανεωθεί το συμβόλαιο. Έτσι πολλοί βρέθηκαν εκπρόθεσμοι χωρίς να το γνωρίζουν.