ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Λοβέρδος ζητά να καταθέσει στην Εξεταστική για την Υγεία

Να ακουστούν οι υπουργοί Υγείας που είχαν την εποπτεία της λειτουργίας του «Ερρίκος Ντυνάν» ζητά από την Εξεταστική Επιτροπή για τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας, κατά τα έτη 1997-2014, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος, καθώς ήταν υπουργός Υγείας την περίοδο από τον Σεπτέμβριο του 2010 έως τον Μάιο του 2012, ζητά με αίτησή του προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Αντώνη Μπαλωμενάκη, την άμεση κλήση του για να καταθέσει στην επόμενη συνεδρίαση, δηλαδή σε αυτή της 22ας Ιουνίου 2017.
«Στις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις της Εξεταστικής Επιτροπής ακούστηκαν, για θέματα γνωστά στη Βουλή και τη Δικαιοσύνη από το 2011 και το 2012 ήδη, αιτιάσεις ανυπόστατες, αντιφατικές και ορισμένες φορές στερούμενες σοβαρότητος από ένα συγκεκριμένο πρόσωπο. Είναι καταφανές ότι με την επιστράτευση ενός τέτοιου ανθρώπου επιχειρείται η εξυπηρέτηση συγκεκριμένων και ολοφάνερων πολιτικών σκοπιμοτήτων» αναφέρει ο κ. Λοβέρδος στην αίτησή του.
Υπενθυμίζεται πως στις τρεις προηγούμενες συνεδριάσεις κατέθετε ο προφυλακισμένος πρώην πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν», Ανδρέας Μαρτίνης.
«Λόγοι πολιτικής δεοντολογίας αλλά και εντιμότητας επιβάλλουν, μετά τις τρεις αυτές συνεδριάσεις, να ακουστούν οι υπουργοί Υγείας που είχαν την εποπτεία της λειτουργίας του Ερρίκος Ντυνάν» προσθέτει ο κ. Λοβέρδος.
Σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατόν να καταθέσει στη συνεδρίαση της Πέμπτης (22/06/2017), είτε στη μεθεπόμενη, επισημαίνει πως «αν αφεθεί μεγάλο χρονικό διάστημα ανάμεσα στις τελευταίες τρεις συνεδριάσεις σας και στις καταθέσεις των διατελεσάντων υπουργών Υγείας, και σε κάθε περίπτωση στη δική μου κατάθεση, η μεθόδευση της δημιουργίας πολιτικών εντυπώσεων θα καταστεί πέραν από καταφανής και απροσχημάτιστη».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)