ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σβίγκου: Σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ η ευθύνη για την ομηρία χιλιάδων ανθρώπων

Ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ για την ομηρία χιλιάδων ανθρώπων, καταλόγισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, η οποία τόνισε την ανάγκη να βρεθεί μια μόνιμη λύση για τους συμβασιούχους των ΟΤΑ, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

«Η τακτική της ομηρίας χιλιάδων ανθρώπων, όχι μόνο στον τομέα της καθαριότητας, αλλά και σε άλλους τομείς, όπου οι εργαζόμενοι κάλυπταν και καλύπτουν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες, είναι κάτι το οποίο το ξεκίνησαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ με προφανή στόχευση, οι εργαζόμενοι να εξαρτώνται από τους κυβερνώντες» είπε η κ. Σβίγκου.

Για την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε, ότι προσπαθούν να βρεθεί λύση η οποία και θα αποπληρώνει τα δεδουλευμένα, αλλά και θα είναι προς όφελος των εργαζομένων και σημείωσε πως έχουν ήδη δρομολογηθεί 2.500 προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας.

Είπε ακόμα, ότι το θέμα των συμβασιούχων πρέπει να συζητηθεί και στη Βουλή, ώστε διακομματικά να βρεθεί μια λύση, η οποία να λύνει μόνιμα το θέμα και να μην υπάρχει κανένας εργαζόμενος ο οποίος να είναι όμηρος και με κάποια απόφαση δικαστηρίου να ανατρέπεται με τέτοιο τρόπο η ζωή του.

Η κ. Σβίγκου δήλωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει το καλύτερο δυνατό, στα όρια που ορίζουν ο νόμος και οι αποφάσεις της δικαιοσύνης, ενώ περιμένει και τις προτάσεις των άλλων κομμάτων και υπογράμμισε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δείξει ότι σε αντισυνταγματικές, παράνομες και άδικες απολύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης της ΝΔ, είτε μιλάμε για τις καθαρίστριες, είτε μιλάμε για τους σχολικούς φύλακες, εφάρμοσε το νόμο και έφερε πίσω αυτούς τους ανθρώπους στις δουλειές τους. Οι μόνοι που δεν μπορούν να κατηγορηθούν για αναλγησία ως προς την εργασία και προς τους ανθρώπους που κινδυνεύουν με την απώλεια της εργασίας τους, είμαστε εμείς».

Η κ. Σβίγκου είπε ότι θα γίνει «ό,τι είναι δυνατό στα πλαίσια του νόμου όπως κάναμε και την προηγούμενη περίοδο σε ανάλογες περιπτώσεις» και επισήμανε ότι πρέπει να διασφαλιστούν, τόσο τα δικαιώματα των εργαζομένων όσο και τα συμφέροντα των Δήμων και των δημοτών, οπότε πρέπει να βρεθεί μια τέτοια λύση». Επίσης, πρόσθεσε: «Να μην θεοποιούμε τους ιδιώτες, όπως κάνει η ΝΔ, γιατί σε πολλές περιπτώσεις έχουμε δει και με διάφορες εργολαβίες -το είδαμε και με τον καθαρισμό – το πώς τελικά οι ιδιώτες επέφεραν μεγαλύτερο κόστος για το δημόσιο σε σχέση με τις μόνιμες θέσεις εργασίας».