ΔΙΕΘΝΗ

Προκαλούν οι «Γκρίζοι Λύκοι»: Η Αγία Σοφία είναι Τζαμί!

«Η Ελλάδα και όλος ο κόσμος να το ακούσει: Η Αγία Σοφία είναι Τζαμί!», δήλωσε ο πρόεδρος του μικρού κόμματος ‘Μεγάλη Ενότητα’, Μουσταφά Ντεστιτζί.
Ο ηγέτης του μικρού αυτού εθνικιστικού κόμματος της Τουρκίας επικρίνοντας την ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ ανέφερε: «Η Ελλάδα χαρακτηρίζει απαράδεκτη την ανάγνωση του Κορανίου και την προσευχή κατά την ‘Νύχτα της Αποκαλύψεως’ στο τζαμί της Αγίας της Σοφίας. Η Ελλάδα και όλος ο κόσμος να το ακούσει καλά:
Η Αγία Σοφία είναι Τζαμί και σύντομα –πρώτα ο Αλλάχ- θα ανοίξει ξανά ως τόπος λατρείας και η μουσουλμανική προσευχή (εζάνι) θα ακούγεται συνεχώς».
Και συνεχίζοντας το εθνικιστικό του παραλήρημα ο Ντεστιτζί είπε ότι «όταν ανοίξει η Αγία Σοφία για προσευχή –πρώτα ο Αλλάχ- μαζί με το Χάνι του Μωάμεθ του Πορθητή, θα μακαριστεί η ψυχή όλων των οσιομαρτύρων και των δασκάλων της πίστης. Η Ελλάδα θα δώσει λογαριασμό για το αίμα που χύθηκε στις τουρκικές (χαμένες) πατρίδες, πρώτα με την κατάκτηση της Θεσσαλονίκης και έπειτα της Δυτικής Θράκης, καθώς επίσης (θα δώσει λογαριασμό) και για τζαμιά που έχει κάψει».