ΔΙΕΘΝΗ

Χάκερς «χτύπησαν» το βρετανικό κοινοβούλιο!

Χάκερς «χτύπησαν» το βρετανικό κοινοβούλιο, με μια κυβερνοεπίθεση που έχει «μπλοκάρει» τους λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των βουλευτών, οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση στα e-mails τους όταν βρίσκονται μακριά από το Γουέστμίνστερ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Telegraph, οι βρετανοί βουλευτές ενημερώθηκαν την Παρασκευή για την κυβερνοεπίθεση, ενώ από το Σάββατο είναι αδύνατο να χρησιμοποιήσουν τα e-mails τους.
«Κυβερνοεπίθεση στο Γουέστμίνστερ. Δεν είναι δυνατή η απομακρυσμένη πρόσβαση στους λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Βουλής. Στείλτε στο κινητό τα επείγοντα μηνύματα», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Κρις Ρενάρντ, μέλος των Φιλελεύθερων Δημοκρατών στην Βουλή των Λόρδων.
Εκπρόσωπος της Βουλής των Κοινοτήτων έκανε λόγο, σύμφωνα με το BBC, για την αδυναμία πρόσβασης στο e-mail εξαιτίας των μέτρων που έχουν ληφθεί για τη διευθέτηση του ζητήματος, σημειώνοντας πως διαπιστώθηκαν «παράνομες προσπάθειες για πρόσβαση στα emails της Βουλής».
Συνεχίζουμε να ερευνούμε το περιστατικό και λαμβάνουμε έκτακτα μέτρα για την ασφάλεια του δικτύου των υπολογιστών, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Διαδικτυακής Ασφάλειας, πρόσθεσε η ίδια.
Η νέα κυβερνοεπίθεση έρχεται έναν μήνα μετά την αντίστοιχη που είχε ως αποτέλεσμα να «παραλύσει» τον Εθνικό σύστημα Υγείας της Βρετανίας.