ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα δημοσκόπηση: Που βρίσκεται η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ -Τι γίνεται με τα άλλα κόμματα…

Προβάδισμα επτά μονάδων στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου δίνει δημοσκόπηση της εταιρείας Κάπα Research για το «Βήμα της Κυριακής» που κυκλοφορεί αύριο.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ποσοστό 23,2%, έναντι 16,2% του ΣΥΡΙΖΑ, και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,6%, το ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με 6,4%, το ΚΚΕ με 6,1% οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,6%, η Ένωση Κεντρώων με 2,3%, το Ποτάμι και η Πλεύση Ελευθερίας με 1,6%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,2% και η Λαϊκή Ενότητα με 1,1%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 27%.

Με αναγωγή στην αδιευκρίνιστη ψήφο, η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ φτάνει τις 9,6 μονάδες, με το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη να συγκεντρώνει ποσοστό 31,8%, ενώ το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα 22,2%.

Όσον αφορά στα ποιοτικά στοιχεία της έρευνας, το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι οι προτεραιότητες που θέτουν οι πολίτες τα επόμενα χρόνια ελάχιστα ταυτίζονται με τα προγράμματα των κομμάτων, ενώ η λύση που αναζητούν είναι πολιτική, στο πλαίσιο του δημοκρατικού πολιτεύματος, και όχι ακραία και εξωθεσμική.