ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρισάγιο για τον Ταξίαρχο Γιώργο Βασιλάκη: Τον δολοφόνησαν τρομοκράτες το 2010…

Τρισάγιο στη μνήμη του ταξίαρχου Γεωργίου Βασιλάκη, ο οποίος σκοτώθηκε την 24 Ιουνίου 2010 από την έκρηξη παγιδευμένου φακέλου, που προοριζόταν για τον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, του οποίου ήταν υπασπιστής, τελέστηκε σήμερα το πρωί, 24 Ιουνίου 2017, στον 7ο όροφο του Υπουργείου, που φέρει και το όνομά του (όροφος Γεωργίου Βασιλάκη).
Στην τελετή παραβρέθηκαν ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, o αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτος Φιλιππάκος, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, καθώς και ολόκληρο το επιτελείο και τα στελέχη της ΕΛ. ΑΣ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, κατά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης δήλωσε:
«Η τρομοκρατία είτε από ποινικούς είτε από τάχα πολιτικούς λόγους είναι απαράδεκτη και κατακριτέα σε συνθήκες Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. Οφείλουμε όλοι να αντιμετωπίσουμε τους δράστες τέτοιων πράξεων και οφείλουμε να εργαζόμαστε για αυτό. Και οι αστυνομικοί το πληρώνουν αυτό με τον ιδρώτα και το αίμα τους, δυστυχώς μερικές φορές, όπως και στη περίπτωση του Γιώργου Βασιλάκη. Να είναι αιωνία η μνήμη του».