ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΗΜΑΡ: Ο Τσίπρας δέσμευσε την χώρα με διαρκή λιτότητα μέχρι το 2060

«Ο Πρωθυπουργός αφού έφερε νέα μέτρα δογματικής λιτότητας, μείωσε τις κοινωνικές δαπάνες, τις συντάξεις, κατήργησε το ΕΚΑΣ, δεν διασφάλισε βασικά εργασιακά δικαιώματα ανοίγοντας την πόρτα ακόμη και στις ομαδικές απολύσεις διερωτάται σήμερα για τις θέσεις άλλων κομμάτων σε αυτά τα ζητήματα για να δημιουργηθεί προοδευτική ατζέντα απέναντι στη Ν.Δ.!» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ για τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού σε κυριακάτικη εφημερίδα.

Και προσθέτει: «Δέσμευσε την χώρα με διαρκή λιτότητα μέχρι το 2060, αλλά λέει ότι βγάζει την χώρα από τα μνημόνια το 2018. Για άλλη μία φορά μην έχοντας καταλάβει ότι κυβερνά εδώ και 2,5 χρόνια, διακηρύσσει ότι η χώρα χρειάζεται ένα νέο σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης.  Παρουσιάζει ταυτοχρόνως ένα τεχνητό success story αντιγράφοντας πλέον σε όλα τη ΝΔ. Για τον κ. Τσίπρα δημιουργήθηκαν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και οι  άνεργοι βρίσκουν δουλειές, ξεχνώντας τις υποαμειβόμενες θέσεις εργασίας, την μερική απασχόληση αλλά και ότι τα ποσοστά ανεργίας  δεν δικαιολογούν αυτές τις δηλώσεις».

Η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ καταλήγει ως εξής: «Η κοινωνία αντιλαμβάνεται τα επικοινωνιακά του παιχνίδια προ των αδιεξόδων που έρχονται, και ούτε θα τον περιμένει ούτε θα τον ακολουθήσει στις δήθεν προοδευτικές του αναζητήσεις. Η χώρα χρειάζεται μία ισχυρή προοδευτική παράταξη μακριά από τον αριστερό λαϊκισμό, για αυτήν εργαζόμαστε συστηματικά στην ΔΗΜΑΡ, στην Δημοκρατική Συμπαράταξη και στην Κεντροαριστερά».