ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Παρίστανε τον κινηματογραφικό ήρωα «Mad Max» σε έρημο της Καλιφόρνια!

Μπορεί η κλιματική αλλαγή και η υπερθέρμανση του πλανήτη να μας φέρνουν ολοένα πιο κοντά στο δυστοπικό, μετά-αποκαλυπτικό σκηνικό των ταινιών «Mad Max» (είτε στην εκδοχή του Μελ Γκίμπσον, είτε σε αυτή του Τομ Χάρντι αν προτιμάται), αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως ήρθε η ώρα να φτιάξουμε αυτοσχέδια αυτοκίνητα, να πάρουμε όπλα και να βγούμε στους ερημότοπους αυτού του κόσμου.   
Όπως φαίνεται, όμως, ένας άντρας από την Καλιφόρνια δεν συμμερίζεται την άποψη αυτή και αποφάσισε να ακολουθήσει τη δική του περιπέτεια επιβίωσης στην έρημο. Σύμφωνα με τους Los Angeles, αργά το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, οι αρχές του Σαν Μπερναντίνο σταμάτησαν τον 39χρονο Jack Lee Ernest, την ώρα που οδηγούσε το αυτοκίνητό του σε έναν παλιό περιφερειακό δρόμο στην έρημο Barstow. Όπως αναφέρετε σε ανακοίνωση του γραφείου του σερίφη της κομητείας, οι αστυνομικοί έκαναν σήμα στον Ernest να σταματήσει, αλλά αυτός προσπάθησε να διαφύγει. Τελικώς, σταμάτησε το αυτοκίνητό του και οι αστυνομικοί τον έθεσαν υπό κράτηση επειδή έκριναν ότι η συμπεριφορά του ήταν περίεργη. Σε έρευνα που πραγματοποίησαν στο αυτοκίνητό του βρήκαν μία σιδερογροθιά και μία κοντόκανη καραμπίνα. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, οι σφαίρες ήταν τοποθετημένες με τέτοιο τρόπο πάνω στο όπλο ώστε να είναι εύκολος ο χειρισμός τους. Στο ι.χ. βρέθηκαν, επίσης, δύο μεγάλα μαχαίρια. «Ο Ernest ισχυρίστηκε ότι ήταν ντυμένος σαν τον "Mad Max"», ανέφερε το γραφείο του σερίφη. Οι αστυνομικοί δεν ενδιαφέρθηκαν ιδιαίτερα για τις στιλιστικές προτιμήσεις του 39χρονου Αμερικανού όσο για το γεγονός του παράνομου οπλισμού που είχε στην κατοχή του.   
Αυτή τη στιγμή ο Ernest βρίσκεται προφυλακισμένος σε σωφρονιστικό κατάστημα της κομητείας ενώ η εγγύηση έχει οριστεί στα 30.000 δολάρια.   

Με πληροφορίες από Los Angeles Times και Gizmondo