ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εν αναμονή της λύσης Σκουρλέτη για τους συμβασιούχους των ΟΤΑ – Πότε πάει προς ψήφιση στη Βουλή

Πιθανότατα την Τρίτη θα ψηφιστεί η διάταξη για τους συμβασιούχους όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης μετά τη συνάντησή του με το προεδρείο και τους επικεφαλής των παρατάξεων της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Ο κ. Σκουρλέτης έκανε λόγο για «κοινή οπτική» στα πράγματα μετά τη συνάντηση κάτι που όπως εκτίμησε αποτελεί θετική εξέλιξη καθώς δεν υπήρχε στις προηγούμενες συναντήσεις.

Στο τραπέζι βρέθηκε η τροπολογία που έχει κατατεθεί με τις ενσωματωμένες βελτιώσεις που έγιναν μετά από επισημάνσεις εκ μέρους των εργαζομένων στα ζητήματα της μοριοδότησης και του ορίου ηλικίας.

«Εξίσου θετική θεωρώ την τοποθέτηση εκ μέρους του κ. Πατούλη, ότι η γνώμη της ΚΕΔΕ είναι ότι τα θέματα της αποκομιδής των απορριμμάτων πρέπει να είναι μια υπόθεση των δήμων και όχι ιδιωτικών εταιρειών» είπε ο κ. Σκουρλέτης.

Κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι «η πραγματική στόχευση της Νέας Δημοκρατίας. Να παραδοθεί, αυτό το κοινωνικό έργο που είναι στον πυρήνα της Αυτοδιοίκησης – που κατοχυρώνεται συνταγματικά και προβλέπεται για την Αυτοδιοίκηση – σε ιδιωτικά συμφέροντα. Με μεγαλύτερο κόστος για τους πολίτες και χειρότερες συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους. Αυτό καταδεικνύει, άλλωστε και η διεθνής εμπειρία».

«Με την πρότασή μας θεωρώ, λοιπόν, και θέλω να το πω για άλλη μια φορά, ότι απαντάμε στο ζήτημα της συνέχισης της δουλειάς των εργαζομένων. Βάζουμε μία τάξη στο τοπίο της καθαριότητας στην Αυτοδιοίκηση, με μόνιμες θέσεις μέσα από τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και ξεμπλοκάρουμε από το σημερινό αδιέξοδο» σημείωσε.