ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποτάμι: Μπλεγμένοι στα σκουπίδια οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Έντονη κριτική για τη στάση που έχει κρατήσει στο θέμα των απορριμμάτων άσκησε το Ποτάμι, το οποίο στην ανακοίνωσή του υποστηρίζει πως «η κυβέρνηση συνεχίζει με την όπισθεν».
«Μετά από δέκα μέρες με τα σκουπίδια να πλημμυρίζουν την Αθήνα ο κ. Τσίπρας βρήκε την λύση. Θα παρέμβει στις διαδικασίες του ΑΣΕΠ μοιράζοντας μπόνους μόρια κατά το δοκούν και θα περιορίσει το δικαίωμα των Δήμων να αποφασίζουν πώς θα συλλέγονται τα σκουπίδια θεωρώντας ότι πρέπει να συλλέγονται αποκλειστικά από δημοσίους υπαλλήλους» αναφέρει το κόμμα της αντιπολίτευσης, υπογραμμίζοντας πως τα πράγματα είναι ξεκάθαρα: «Τα σκουπίδια είναι αρμοδιότητα των τοπικών αρχών. Αυτές πρέπει να αποφασίζουν πώς και από ποιους θα μαζεύονται. Τα τέλη που πληρώνουν όλοι οι πολίτες πρέπει να πιάνουν τόπο και οι δήμαρχοι πρέπει να λογοδοτούν. Άλλωστε πολλοί από αυτούς τα έχουν καταφέρει, και σήμερα και στις προηγούμενες κινητοποιήσεις, να κρατούν τις πόλεις τους καθαρές».

«Από το 1990 – σχεδόν τρεις δεκαετίες – η χώρα ζει το ίδιο σκηνικό. Οι συμβασιούχοι απεργούν, οι υπόλοιποι εργαζόμενοι και βέβαια οι συνδικαλιστές πληρώνονται και οι πόλεις μας βρομίζουν. Οι συμβασιούχοι μονιμοποιούνται, πηγαίνουν σε διοικητικές θέσεις και μετά παίρνουμε άλλους συμβασιούχους για την αποκομιδή. Αυτό το τροπάριο συνεχίζεται χρόνια. Πελατειακές σχέσεις και λαϊκισμός οδήγησαν και οδηγούν σε μη βιώσιμες λύσεις και αβίωτες πόλεις» συμπληρώνει το Ποτάμι, καταλογίζοντας ευθύνες στα κόμματα εξουσίας που κάθε φορά, σε διαφορετικούς ρόλους το καθένα, συμμετέχουν σε αυτό τον παραλογισμό.

«Το Ποτάμι πιστεύει ότι οι δημοτικές αρχές πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να αποφασίζουν με ποιο τρόπο θα γίνεται η αποκομιδή των σκουπιδιών. Αν δηλαδή θα το κάνουν με υπαλλήλους τους ή αν θα το αναθέτουν σε ιδιώτες. Με γνώμονα πάντα τα καλύτερα αποτελέσματα με το μικρότερο κόστος για τους πολίτες. Μιλάμε συνεχώς για εθνική συνεννόηση. Ας ξεκινήσουμε από τα αυτά που επηρεάζουν καθημερινά τη ζωή του πολίτη. Ας συνεννοηθούμε λοιπόν για τα σκουπίδια. Για το που θα φτιάξουμε χώρους, ώστε να σταματήσει το αίσχος με τις παράνομες χωματερές για τις οποίες πληρώνουμε πρόστιμα. Για να σταματήσει αυτή η εικόνα ντροπής εν μέσω τουριστικής περιόδου. Εικόνα που πλήττει τη μόνη βαριά βιομηχανία που έχουμε» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.