ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένας «άλλος» Μητσοτάκης μίλα για Facebook, Pink Floyd και Μαρξ! (ΦΩΤΟ)

Χαλαρός και χωρίς γραβάτα ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για τα πάντα εκτός πολιτικής σε μία συνάντηση με τον συγγραφέα Χρήστο Χωμενίδη και τον δημοσιογράφο Μάκη Προβατά.

Ο  πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν δίστασε να πει ότι στη σημερινή εποχή ο πολιτικός είναι γυμνός, ενώ μίλησε για τον Μάρξ, τα social media, τον ρόλο του ως γονιός.

Από την αρχή της συνάντησης ήταν φανερό ότι θα ακολουθούσε μία φιλική συζήτηση.

Ζήτησε από τους συνομιλητές του να μιλούν στον ενικό, αποκαλύπτοντας ότι με τον Χρήστο Χωμενίδη ήταν «σχεδόν» συμμαθητές, αφού ο συγγραφέας είναι ενάμισι χρόνο μεγαλύτερός του. 

«Παλιά, είπε, ήμασταν εναντίον της φωτογράφισης μας από κάμερες στο δρόμο και τώρα με τις αναρτήσεις μας στο facebook αποκαλύπτουμε οι ίδιοι προσωπικές μας στιγμές. Είμαστε οι "μεγάλοι αδελφοί" του εαυτού μας», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας για την επίδραση των social media στην καθημερινότητα. 

«Η προσωπική ζωή των πολιτικών δε αποκαλύπτεται διαρκώς στα social media. Ο πολιτικός σήμερα είναι γυμνός» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της ΝΔ παραδέχθηκε ότι είναι εύκολο να εκλεγεί κανείς αν λέγεται «Μητσοτάκης», αποκάλυψε όμως ότι από τα 16 του χρόνια είχε αρχίσει να σκέφτεται την ενασχόλησή του με την πολιτική.

«Ποτέ οι γονείς μου δεν μου είπαν τι να διαβάσω» είπε μεταξύ άλλων ενώ αναφέρθηκε και στον πρώτο δίσκο που αγόρασε: «Pink Floyd. Wish you were here», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας και για την πρώτη του κινηματογραφική «εμμονή». «Είχα μαγευτεί από το Star Wars» είπε.

Συγκρίνοντας το Χάρβαρντ με τα ελληνικά πανεπιστήμια είπε ότι στο σύστημα του αμερικανικού πανεπιστημίου είναι η πολυμάθεια, όχι η μονομέρεια: Για παράδειγμα αν και το αντικείμενό του ήταν οι πολιτικές επιστήμες έπρεπε υποχρεωτικά να πάρει και μαθήματα που δεν είχαν σχέση όπως η αστρονομία, για παράδειγμα. 

Εκεί ήρθε σε επαφή και με Το Κεφάλαιο του Μάρξ, τον οποίο και εκτίμησε ως ιστορικό και κοινωνιολόγο.

Μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο ρόλο του ως γονιός. Ο πρόεδρος της ΝΔ συμβουλεύει τα παιδιά του να κάνουν αυτό που αγαπάνε και όχι αυτό που «πρέπει», γιατί πιστεύει ότι θα διαπρέψει στη ζωή του αυτός που κάνει ότι αγαπάει. 

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι αυτό που τον ενοχλεί αυτό πολύ σήμερα είναι η απομόνωση που διαπιστώνει τόσο της οικονομικής, όσο και της ακαδημαϊκής ελίτ του τόπου- «είναι στον δικό τους κόσμο» είπε χαρακτηριστικά.