ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η κυβέρνηση έταζε μονιμοποίηση στους συμβασιούχους της καθαριότητας» δήλωσε ο Χατζηδάκης

«Η κυβέρνηση κορόιδεψε τους συμβασιούχους στους ΟΤΑ, τούς είπε για μονιμοποίηση παρά τις προβλέψεις του Συντάγματος, και τώρα κατηγορεί τη ΝΔ ότι προκαλεί την απεργία… Είναι κυβέρνηση σε ζάλη» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης. 

«Η ΝΔ δεν προέτρεψε  κανέναν σε απεργία… Μετά τη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός με την ΠΟΕ-ΟΤΑ οι συνδικαλιστές αποφάσισαν συνέχιση των κινητοποιήσεων με "λευκό" της ΔΑΚΕ. Προφανώς διαφωνούμε με τη ΔΑΚΕ, έχει απόλυτη αυτονομία και διακριτή πορεία. Και εγώ έχω δεχθεί επιθέσεις από τη ΔΑΚΕ» τόνισε ο κ. Χατζηδάκης. 

Όπως ανέφερε, η κυβερνητική τροπολογία για τους συμβασιούχους δεν είναι ικανοποιητική. «Να εφαρμοστεί η επιταγή του Συντάγματος να τελειώνουν οι συμβάσεις και κάθε 8μηνο να έρχονται άλλοι συμβασιούχοι και να καταβληθούν τα δεδουλευμένα» τόνισε. 

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη πρέπει να δοθεί σε μονιμότερη βάση η δυνατότητα στους δήμους να κάνουν ό,τι θέλουν οι ίδιοι για την καθαριότητα, επιλέγοντας και ιδιώτες. «Το ζήτημα είναι ποια γάτα πιάνει ποντίκια, όχι αν είναι μαύρη ή λευκή… Έχει πρόβλημα και με τους ιδιωτικούς υπαλλήλους;» διερωτήθηκε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ για τον Πάνο Σκουρλέτη που έχει τεθεί κατά των ιδιωτών στην καθαριότητα. 

Για την επικοινωνία του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη ο αντιπρόεδρος της ΝΔ διερωτήθηκε: «αυτός είναι σύγχρονος τρόπος διακυβέρνησης;». «Να γενικευτεί ως πρακτική στην Ευρώπη η επικοινωνία υπουργών με κρατουμένους» σχολίασε δηκτικά.

Τέλος, διερωτήθηκε γιατί επί 2,5 χρόνια η κυβέρνηση δεν έκανε κάτι για το Noor One και γιατί πανηγύριζε όταν ο κ. Μαρινάκης αναδείχθηκε υπερθεματιστής στο διαγωνισμό για τα κανάλια.