ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζανακόπουλος: Η στάση της ΝΔ κινείται στα όρια της προβοκάτσιας

Για την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα ενημέρωσε του πολιτικούς συντάκτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος. Η στάση της ΝΔ κινείται πλέον στα όρια της προβοκάτσιας, υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατήγγειλε τη Ν.Δ, όσον αφορά τη στάση της στην απεργία της ΠΟΕ – ΟΤΑ, στην υπόθεση του Noor 1 και στην προγραμματισμένη συγκέντρωση των αστυνομικών στα Εξάρχεια.

«Η θετική πορεία της οικονομίας επιβεβαιώνει τις προβλέψεις μας», τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος αναφερόμενος και στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως με δεδομένη τη θετική πορεία της οικονομίας τα καταστροφολογικά σενάρια που προσπάθησε επί οκτώ μήνες να εξυφάνει η Ν.Δ. έχουν καταρρεύσει και η ΝΔ με τη στάση της να κινείται πλέον στο όριο της προβοκάτσιας.

Παρά την αρνητική διεθνή συγκυρία τα ελληνικά ομόλογα είναι σταθερά και τα καταστροφολογικά σενάρια της ΝΔ για την ελληνική οικονομία έχουν καταρρεύσει 

Ο κ. Τζανακόπουλος κατήγγειλε επίσης ότι «η συνδικαλιστική παράταξη της ΝΔ στους κόλπους της ΠΟΕ – ΟΤΑ με εντολή της ηγεσίας άλλαξε την πάγια θέσης της στην πρόσφατη  συνεδρίαση και τάχθηκε υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων των συμβασιούχων».

Η λύση που επιλέξαμε, δίνει ένα οριστικό τέλος στην ομηρία των συμβασιούχων και αυτή η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να διακινδυνεύσει η δημόσια υγεία

«Η απεργία πλέον στοχεύει στην πρόκληση πολιτικού κόστους»

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, η απεργία στοχεύει πια στην πρόκληση πολιτικού κόστους με κύρια θύματα τους πολίτες, τη δημόσια υγεία και τους ίδιους τους συμβασιούχους και εξυπηρετεί πια τα σχέδια της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέκλεισε επαναφορά της επιστράτευσης, προσθέτοντας ότι η Πολιτεία, μετά και την απεργία της Πέμπτης, θα σταθμίσει την κατάσταση και θα αξιοποιήσει όλους τους διαθέσιμους κρατικούς μηχανισμούς που θα μπορούσαν να βοηθήσουν ώστε να μην υπάρξει διακινδύνευση της δημόσιας υγείας.

Η επιστράτευση έχει καταργηθεί από την παρούσα κυβέρνηση, ο νόμος που ρύθμιζε τη δυνατότητα της πολιτείας να επιστρατεύει τους απεργούς έχει καταργηθεί και δεν υπάρχει καμία απολύτως πρόθεση να επανέλθει

Υπόθεση του Noor 1

Ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι δεύτερο επεισόδιο της νέας αντιπολιτευτικής γραμμής της Ν.Δ. είναι η στάση που τηρεί στο θέμα των ερευνών για την υπόθεση του NooR1.

Επαναλαμβάνουν κατηγορίες από συγκεκριμένα ΜΜΕ που χρησιμοποιούν προδήλως παράνομες μεθόδους και παραπέμπουν σε παρακρατικές πρακτικές, δημοσιεύουν παρανόμως αποκτηθείσες συνομιλίες, που σημειωτέον δεν αποδεικνύουν τίποτα, και ανακαλύπτουν δήθεν σκευωρίες

Σύμφωνα με τον κ.Τζανακόπουλο η ΝΔ υποπίπτει σε μέγιστο πολιτικό και θεσμικό ατόπημα και το μόνο που επιτυγχάνει είναι να δηλητηριάσει την πολιτική αντιπαράθεση.

Προγραμματισμένη εκδήλωση της ΠΟΑΣΥ στα Εξάρχεια

Η προγραμματισμένη για αύριο Πέμπτη εκδήλωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων στην πλ. Εξαρχείων «με τη σαφή στήριξη της ΝΔ», στοχεύει στην δημιουργία έντασης μεταξύ της ελληνική αστυνομίας και του αντιεξουσιαστικού χώρου, ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος.

Κατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο η κατεύθυνση αυτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξυπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα, δημιουργούν εντυπώσεις για δήθεν παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη και εντείνουν μια αίσθηση ανασφάλειας και συγκρούσεων.

Η στρατηγική της έντασης με προβοκατόρικες ενέργειες και προπαγάνδα άνευ ορίων, με τελευταίο παράδειγμα τις δηλώσεις του κυρίου Μητσοτάκη ότι η βία στην Ελλάδα προέρχεται δήθεν από την Αριστερά, δηλώσεις που ξεπλένουν την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, δεν είναι απλώς προβληματική. Είναι ανιστόρητη και επικίνδυνη