ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απάντηση ΝΔ στον Τζανακόπουλο: «Το μόνο που δεν είπε είναι ότι ευθυνόμαστε για τον καύσωνα!»

Η Πειραιώς απάντησε στις σημερινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, ο οποίος κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών υποστήριξε ότι για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η χώρα ευθύνεται η Νέα Δημοκρατία.
«Το μόνο που δεν είπε ο κ. Τζανακόπουλος για τη Νέα Δημοκρατία, είναι ότι ευθύνεται για τον καύσωνα!», απάντησε η Πειραιώς στον Δημήτρη Τζανακόπουλο.
Ο κ. Τζανακόπουλος ισχυρίστηκε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ευθύνεται για την κατάσταση που επικρατεί με τα σκουπίδια που έχουν πνίξει την Ελλάδα, για την υπόθεση του Noor 1, ακόμα και για την απόφαση των ένστολων αστυνομικών να κάνουν εκδήλωση στα Εξάρχεια.
«Η βασική κατεύθυνση μέσα στην οποία έχει επιλέξει να κινηθεί η αξιωματική αντιπολίτευση θυμίζει τις πιο σκοτεινές περιόδους της Δεξιάς», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, η απεργία στοχεύει πια στην πρόκληση πολιτικού κόστους με κύρια θύματα τους πολίτες, τη δημόσια υγεία και τους ίδιους τους συμβασιούχους και εξυπηρετεί πια τα σχέδια της ΝΔ και όλων εκείνων που επιδιώκουν την παράδοση του χώρου της καθαριότητας στους ιδώτες εργολάβους.
Όπως είπε, η κυβέρνηση θεωρεί ότι η πρότασή της καλύπτει όλα τα αιτήματα της ΠΟΕ – ΟΤΑ. Ακόμη, επανέλαβε ότι «οι κινητοποιήσεις παρατάθηκαν σε μια προσπάθεια πρόκλησης πολιτικού κόστους στην κυβέρνηση μετά από μια περίεργη αλλαγή στάσης της ΔΑΚΕ και ενώ, λίγες ώρες πριν, συμφωνούσαν ότι έχουμε καταφέρει να βρούμε τη βέλτιστη λύση» και διεμήνυσε πως η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει τη διακινδύνευση της δημόσιας υγείας ούτε και την παράδοση μιας δημόσιας και ευαίσθητης υπηρεσίας σε ιδιωτικά συμφέροντα.