ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ο Τσίπρας θα κάνει την Ελλάδα κανονική δημοκρατική χώρα» διεμήνυσε ο Σπίρτζης

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο κρατικοποίησης του ΟΑΣΘ, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, υποστήριξε πως με το νομοσχέδιο αυτό ξεκινάει η πολιτική της κυβέρνησης για κοινωνικό έργο, χωρίς τα βαρίδια και τις δεσμεύσεις του παλαιοκομματισμού.
«Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα κάνει την Ελλάδα κανονική δημοκρατική χώρα, χωρίς τα βαρίδια και τις δεσμεύσεις του παλαιοκομματισμού, μια χώρα με κοινωνική δικαιοσύνη και ανάπτυξη. Με αυτό το νομοσχέδιο, που έχει στόχο οι αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης να παρέχουν κοινωνικό έργο, ξεκινά η προσπάθεια της δικής μας πολιτικής».

«Τροφοδότης του παρακράτους η ΝΔ»

Αναφερόμενος στη ΝΔ, υποστήριξε πως σε αντίθεση με τη σημερινή κυβέρνηση πουλούσε το δικαίωμα στην εργασία και πρόσθεσε ότι δεν τους τρομάζουν τυχόν προσφυγές και δικαστικές διαμάχες. «Εμείς δεν χτίζουμε κομματικό κράτος και δεν διώχνουμε κανέναν. Η ΝΔ ήταν, είναι και θα είναι ο παλαιοκομματισμός που τροφοδοτούσε το παρακράτος και υπερασπίζεται το χθες. Όσοι απειλούν την κυβέρνηση ότι θα έχουμε δικαστικές εμπλοκές, τους λέμε ότι εμείς δεν φοβόμαστε. Για κάθε προσφυγή θα υπάρχουν και 15 από εμάς. Δεν μας τρομάζουν τα δικαστήρια. Τα επιζητάμε».