ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαμός με την ανάρτηση της Ξαφά για τον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ

Κύμα αντιδράσεων έχει προκαλέσει ανάρτηση της καθηγήτριας Οικονομικών κ. Μιράντας Ξαφά στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter όπου αφορά την γνωστή υπόθεση του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ κ. Ανδρέα Γεωργίου. 
Η κ. Ξαφά έγραψε: "Η κυβέρνηση οφείλει να θέσει τέρμα άμεσα στην πολιτικά υποκινούμενη δίωξη του πρώην προέδρου ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου"
Η ανάρτησή της αυτή προκάλεσε πολλά σχόλια κυρίως αρνητικά αφού στην ουσία καλούσε την κυβέρνηση να παρέμβει στο έργο της Δικαιοσύνης και να σταματήσει την δίωξη εναντίον του κ. Γεωργίου! Στα δημοκρατικά όμως κράτη η διάκριση των Εξουσιών δεν επιτρέπει  τέτοιου είδους επεμβάσεις που συμβαίνουν, μόνο σε απολυταρχικά και μη δημοκρατικά καθεστώτα.
Να θυμίσουμε πως η κ. Μιράντα Ξαφά την περίοδο 2004-2009 ήταν μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου του ΔΝΤ. Και φυσικά εξίσου ανησυχητικό είναι να αναφέρεται κάποιος σε πολιτικά υποκινούμενη δίωξη σε μια δημοκρατία χωρίς να προσκομίζει έστω μια απόδειξη για τον ισχυρισμό του. Ας αφήσουμε επιτέλους την Δικαιοσύνη να κάνει το έργο της, και όταν μας αρέσουν οι αποφάσεις της αλλά κυρίως όταν δεν μας αρέσουν.