ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φονικό χτύπημα του εγκέλαδου στην Κω! Νεκροί τραυματίες και καταστροφές! Άνοιξε στα δύο το λιμάνι! (ΦΩΤΟ)

Δύο νεκροί, δεκάδες τραυματίες εκ των οποίων ένας πολύ σοβαρά και αρκετές ζημιές άφησε πίσω του ο μεγάλος σεισμός των 6,4 ρίχτερ που χτύπησε την Κω στις 1:31 τα ξημερώματα με επίκεντρο μεταξύ της Κω και της Αλικαρνασσού. 

Νεκροί είναι ένας Τούρκος και ένας Σουηδός που βρίσκονταν σε μπαρ τοίχος του οποίου κατέρρευσε, ενώ τουρίστες είναι και οι περισσότεροι τραυματίες.

Σοβαρές ζημιές, έχει υποστεί το λιμάνι της Κω, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να καταπλεύσει στο νησί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Blue Star Paros.


 Οι επιστήμονες παρακολουθούν την εξέλιξη της μετασεισμικής ακολουθίας και για την ώρα δεν μπορούν να γίνουν άλλες εκτιμήσεις.

Η ένταση του σεισμού τρομοκράτησε τους κατοίκους των νησιών με αρκετούς να βγαίνουν στους δρόμους υπό τον φόβο ισχυρών μετασεισμών.

Δεκάδες είναι και τα σπίτια και τα καταστήματα που έχουν υποστεί καταστροφές. 

Κατέρρευσε το Ιερό του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Νικολάου υπέστη σοβαρές ζημιές ο ναός της Αγίας Παρασκευής, τμήμα του Μουσουλμανικού Τεμένους στην πλατεία Ελευθερίας, η καμάρα προς τα μπαράκια καθώς και τμήμα του παλαιού τείχους στην αρχαία αγορά μπροστά από το Νοσοκομείο.