ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρουφάκης: «Ο Τσίπρας μου έλεγε ότι θα διώξει τον Στουρνάρα με φωνές και κλωτσιές»

«Μόλις γίνω πρωθυπουργός, θα ζητήσω την παραίτησή του. Κι αν χρειαστεί θα τον διώξω από την κεντρική τράπεζα με φωνές και κλωτσιές», είπε Αλέξης Τσίπρας το 2015 σύμφωνα με απόσπασμα από το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη.

 

 

 

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών περιγράφει μια σύσκεψη, πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, με τη συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα, του Γιάννη Δραγασάκη, του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Νίκου Παππά.

Σύμφωνα με τα «Νέα», που παρουσιάζουν σήμερα, Παρασκευή 21 Ιουλίου, το σχετικό απόσπασμα από το βιβλίο «Adults in the Room», ο Βαρουφάκης εξηγεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ όταν γίνει κυβέρνηση, θα πρέπει να διώξει τον Γιάννη Στουρνάρα από την Τράπεζα της Ελλάδας.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών μάλιστα μετά την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα, αναφέρει ότι ο Νίκος Παππάς εξήγησε ότι «υπάρχουν και πιο δραστικές λύσεις στο πρόβλημα».

Λίγη ώρα μετά την δημοσιοποίηση του συγκεκριμένου περιστατικού, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απευθύνθηκε μέσω Twitter στον Νίκο Παππά.

Συγκεκριμένα έγραψε: Νίκο Παππά, ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε ότι εσύ ήθελες "πιο δραστικές λύσεις" από τις μπουνιές και κλωτσιές στον Γιάννη Στουρνάρα. Δηλαδή;