ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχέδιο ευτελισμού του Συντάγματος καταγγέλλει ο Βενιζέλος

Για κίνδυνο συνταγματικού λαϊκισμού από πλευράς του «μορφώματος ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» κάνει λόγο ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και νυν βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ευάγγελος Βενιζέλος, σε άρθρο του.

Αφού κάνει λόγο για κατά κράτος ήττα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στο πεδίο της οικονομικής πολιτικής, η οποία δεν μπορεί να αντισταθμιστεί από ένα success story που δυστυχώς δεν θα έρθει, γιατί το παρεμποδίζει η ίδια η ύπαρξη της σημερινής κυβέρνησης, ο κ. Βενιζέλος σημειώνει ότι η κυβέρνηση έχει μείνει μόνη «με τον αυθεντικό και βαθιά πληγωμένο εαυτό της: τον ακραία συγκρουσιακό και διχαστικό, βασισμένο σε γκεμπελικά ψεύδη και χυδαίες συκοφαντίες, στην επινόηση και ανάδειξη εσωτερικών εχθρών, που άλλοτε είναι πρόσωπα πολιτικών αντιπάλων και άλλοτε ολόκληροι θεσμοί, με τελικό θύμα τον ίδιο τον πολιτικό και νομικό πολιτισμό της χώρας. Τους δημοκρατικούς θεσμούς και τις εγγυήσεις του κράτους δικαίου».

Σημειώνει δε ότι, κατά τον ίδιο, «το απώτερο πολιτικό σχέδιο της κυβέρνησης είναι όμως ο ευτελισμός του ίδιου του Συντάγματος μέσα από την καταστρατήγηση της αναθεωρητικής διαδικασίας που προβλέπεται αναλυτικά στο άρθρο 110 του Συντάγματος και προσδίδει σε αυτό τον αυστηρό του χαρακτήρα και τη νομική του υπεροχή σε σχέση με την κοινή νομοθεσία.