ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δείτε τη selfie που ο αμερικανός τουρίστας πλήρωσε με τη ζωή του στο μπαρ του Λαγανά!

Το ταξίδι στη Ζάκυνθο ο 22χρονος αμερικανός Bakari Henderson το προγραμμάτιζε εδώ και μήνες με την παρέα του.

Το μοιραίο βράδυ, είχαν ξεκινήσει όλοι μαζί από το ξενοδοχείο στη 01.45.

Είχαν πιει μερικά ποτά σε ένα άλλο μπαρ και όταν ήρθε η ώρα ο Daniel να συναντήσει μια φίλη του, αποχαιρετίστηκαν και έδωσαν ραντεβού για το επόμενο πρωί. Οι υπόλοιποι τρεις συνέχισαν τη βόλτα τους. Στο επίμαχο μπαρ μπήκαν τυχαία. Αφού παρήγγειλαν, κατάλαβαν πως επρόκειτο για μπαρ που σύχναζαν Σέρβοι, αλλά δεν τους έκανε κάποια εντύπωση.

Πήραν από μια μπίρα και κάθησαν σε ένα από τα ψηλά τραπέζια. Ακριβώς δίπλα τους βρισκόταν η Ντανίτσα, μια 20χρονη Σέρβα, που είχε έρθει στις αρχές του καλοκαιριού στη Ζάκυνθο με τον αδερφό της για να πιάσει δουλειά. Στο συγκεκριμένο μπαρ έκανε δημόσιες σχέσεις, εκείνο το βράδυ όμως είχε ρεπό και έπινε χαλαρή το ποτό της.

Επιασε συζήτηση με τον Βakari και τους δύο φίλους του. Στην παρέα μπήκε και ένας άλλος Σέρβος, φίλος της.

Κάποια στιγμή ένας τρίτος Σέρβος, που καθόταν κοντά τους, γύρισε και της είπε ενοχλημένος: «Το μαγαζί είναι γεμάτο Σέρβους, γιατί μιλάς με έναν μαύρο;», εκείνη τον αγνόησε.

Με τον κινητό του φίλου της ξεκίνησαν να βγάζουν ένα selfie video.

Στο καρέ που έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα Καθημερινή φαίνεται η κοπέλα να χαμογελάει, το ίδιο και ο Βakari, που οριακά είναι πάνω αριστερά στο κάδρο.

Οσο η παρέα διασκεδάζει, ο Σέρβος που είχε κάνει αρχικά την παρατήρηση στην κοπέλα ρίχνει ένα ποτήρι με νερό προς το μέρος της. Ο Bakari προσπαθεί να την υπερασπιστεί λέγοντάς του κάτι, αλλά εκείνος τον χτυπάει στο πρόσωπο. Ο Bakari για λίγα δευτερόλεπτα δεν αντιδρά, παίρνει όμως ένα μπουκάλι μπίρας το σπάει στο κεφάλι του και του ρίχνει δύο μπουνιές.

Η κοπέλα προσπαθεί να τους χωρίσει και κατά λάθος τραυματίζεται.

Ο πορτιέρης του μαγαζιού, επίσης Σέρβος, τρέχει προς το σημείο. Ισχυρίζεται πως ο Bakari, προσπαθώντας να ξεφύγει, του έριξε ένα τασάκι. Κάποιοι –επίσης όμως εργαζόμενοι στο μαγαζί– επιβεβαιώνουν την εκδοχή του, αλλά άλλοι αυτόπτες μάρτυρες καταθέτουν πως ο Βakari τρέχει προς την έξοδο του μαγαζιού για να αποφύγει τις καρέκλες, τα σκαμπό και τα τασάκια που του πετούσαν.

Η καταδίωξη κατέληξε σε τραγωδία…