ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι πανηγυρισμοί Τσίπρα και το προαίσθημα Μοσκοβισί

«Η Ελλάδα επιστρέφει στις αγορές με έναν επιτυχημένο τρόπο και αυτό είναι το πιο σημαντικό μήνυμα και το πιο ουσιαστικό βήμα, προκειμένου να ολοκληρώσουμε τη δυσάρεστη περιπέτεια του μνημονίου» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος  στο Μέγαρο Μαξίμου τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Πιερ Μοσκοβισί.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, οι πληροφορίες σχετικά με τα ελληνικά ομόλογα είναι πολύ καλές και «οι επενδυτές καλωσορίζουν τα ελληνικά ομόλογα».

Ο Μοσκοβισί δήλωσε χαρούμενος που βρίσκεται στην Αθήνα σήμερα, συμπληρώνοντας ότι διάλεξε τη σημερινή ημέρα γιατί είχε το προαίσθημα ότι κάτι θα συμβεί.

 «Συνεπώς», υπογράμμισε, «είναι η ώρα να δοκιμάσουμε στις αγορές και ελπίζω και πιστεύω ότι θα είναι επιτυχημένη η δοκιμή». «Και είναι τώρα η ώρα να σχεδιάσουμε την υπόλοιπη δουλειά για να ολοκληρώσουμε επιτυχημένα το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018, ώστε η Ελλάδα να είναι κανονικός εταίρος στην Ευρωζώνη», συνέχισε.

 «Κάναμε πολλά, διανύσαμε πολύ δρόμο, βλέπουμε τώρα το φως» ανέφερε και επισήμανε ότι «η ανάπτυξη είναι πολύ καλύτερα από ότι ήταν πριν».