ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα ύψη το «θερμόμετρο» της πολιτικής αντιπαράθεσης

Μπορεί να βρισκόμαστε στα μέσα του Αυγούστου και οι περισσότεροι να προσπαθούν  να εξοικονομήσουν χρόνο και χρήμα για να κάνουν έστω και ολιγοήμερες διακοπές, αλλά ο πολιτικός κόσμος φαίνεται πως δεν επηρεάζεται από την θερινή ραστώνη και «ακονίζει» τα μαχαίρια του με αντιπαραθέσεις σε πολλά μέτωπα.

Οι δηλώσεις του Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, για τις παρελάσεις και την Ορθοδοξία, δημιούργησαν και εσωτερικές τριβές στην Κυβέρνηση. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος αντέδρασε και διαχώρισε τη θέση του, ενώ σε χθεσινή του συνέντευξη επανέλαβε ότι οι ΑΝΕΛ συμμετέχουν στην Κυβέρνηση έχοντας βάλει τις δικές τους «κόκκινες γραμμές».

Σύσσωμη η αντιπολίτευση αντέδρασε στις δηλώσεις Καμμένου με πρώτη τη ΝΔ που κατηγόρησε τον κυβερνητικό εταίρο, λέγοντας πως ο κ. Καμμένος «δεν έχει ούτε αξίες ούτε πεποιθήσεις και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η καρέκλα».

Ακολούθησε ένας «πόλεμος» αναρτήσεων και στον «χορό» μπήκε και η ελάσσον αντιπολίτευση η οποία στο σύνολο της τονίζει ότι η κόντρα μεταξύ Καμμένου και Βούτση είναι «στημένη» με στόχο τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.

Ένα ακόμα «θερμό μέτωπο» δημιουργήθηκε με την τοποθέτηση του Στέλιου Παππά στη διοίκηση του ΟΑΣΘ, ο οποίος πέρασε πλέον στο Δημόσιο. Ο Υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, υπεραμύνθηκε της επιλογής αυτής, τονίζοντας πως η τοποθέτηση αυτή σηματοδοτεί την απόφαση της Κυβέρνησης να βάλει τάξη στον ΟΑΣΘ.

Από την άλλη η αντιπολίτευση έβαλε στο στόχαστρο της τον νέο Πρόεδρο του ΟΑΣΘ, επιμένοντας στη συγγενική του σχέση με τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά, χωρίς να λείπουν οι αστεϊσμοί περί επιλογής με κλήρωση.

Κι ενώ τα δυο αυτά θέματα πυροδότησαν την ένταση στο πολιτικό σκηνικό, κόντρα είχαμε κι ανάμεσα στον Πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη και την Υπουργό Διοικητικής Μεταρρυθμίσεως, Όλγα Γεροβασίλη, με φόντο την αξιολόγηση στο Δημόσιο.