ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έξαλλος με την υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου ο Γιάννης Μόρτζος!

Εξαλλος είναι ο Γιάννης Μόρτζος με τη Λυδία Κονιόρδου!
Ο ηθοποιός θεωρεί ότι η νυν υπουργός Πολιτισμού τον τιμώρησε για το σχόλιο που έκανε για εκείνη σε συνέντευξή του στην «Espresso» τον περασμένο Φεβρουάριο, απορρίπτοντας την αίτηση για επιχορήγηση στο θέατρό του, ενώ ήταν θετική σε άλλους 80 συναδέλφους του. Σε  ερώτηση για το πώς βλέπει την υπουργοποίηση της κυρίας Κιονιόρδου, δήλωσε ότι της συνιστά να συνεχίσει την τραγωδία που παίζει.
«Νιώθω ότι είμαι τιμωρημένος, επειδή είπα τη γνώμη μου στη συνέντευξή σας για την υπουργό!» υποστηρίζει ο Γιάννης Μόρτζος και ζητά από τη Λυδία Κονιόρδου να μιλήσει με ειλικρίνεια: «Αν δεν είναι αυτό και είναι κάτι άλλο, την παρακαλώ να μου το πει ξεκάθαρα. Έχετε υποχρέωση, κυρία Κονιόρδου, να μου πείτε γιατί δεν πήρα επιχορήγηση, την οποία, με βάση τον κανονισμό, τη δικαιούμουν. Πείτε μου ξεκάθαρα τι μεσολάβησε; Ποιοι ήταν αυτοί που είπαν αρνητικά για μένα; Η επιτροπή; Ή μήπως κι εσείς βάλατε το χεράκι σας;»
Την ίδια ώρα βάλλει και εναντίον των ατόμων που συμμετείχαν στην επιτροπή για τις επιχορηγήσεις. «Κανένας από αυτούς που πήραν επιχορήγηση δεν έχει παρουσιάσει πιο σημαντικό έργο από το δικό μου. Οσο γι’ αυτούς που η υπουργός έβαλε στην επιτροπή να μας κρίνουν, έχω να πω ότι είναι ανίδεοι και ανίκανοι να γνωρίζουν σε τι κατάσταση βρίσκεται το ελληνικό θέατρο. Δεν είμαι μόνο εγώ… Και άλλα σχήματα αξίζουν να πάρουν επιχορήγηση. Όμως υποπτεύομαι ότι και εδώ συνέβη αυτό που ισχύει πάντα. Οι εκάστοτε κακοί σύμβουλοι και παρατρεχάμενοι των υπουργών ευνοούν τους ημέτερούς τους» δηλώνει και καταλήγει: «Εγώ, πάντως, θα συνεχίσω να λέω τη γνώμη μου προς όλες τις κατευθύνσεις κι ας μην πάρω ποτέ ένα ευρώ!» τόνισε στην Espresso.