ΔΙΕΘΝΗ

Νεκρός έφηβος σε κέντρο απεξάρτησης από το διαδίκτυο

Ένας έφηβος από την Κίνα πέθανε 48 ώρες αφού εισήχθη σε αμφιλεγόμενο καμπ απεξάρτησης από το διαδίκτυο. Η σορός του παιδιού φέρεται να έφερε σημάδια από πληγές σε όλη της την έκταση, ενώ είχε υποστεί πολλαπλά εσωτερικά και εξωτερικά τραύματα.

Ο ύποπτος θάνατος του παιδιού σημειώθηκε τον περασμένο μήνα σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης από το διαδίκτυο, στην ανατολική Κίνα.

Η μητέρα του παιδιού ήταν που το έστειλε στο κέντρο, σκεπτόμενη το σοβαρότατο πρόβλημα εξάρτησης που αντιμετώπιζε. Το κέντρο χρησιμοποιεί συνδυασμό «ψυχολογικής υποστήριξης και φυσικής εξάσκησης».

Προτού γράψει το παιδί της στο πρόγραμμα, το οποίο είχε διάρκεια 180 μέρες και κόστος κάτι λιγότερο από 3.000 ευρώ, επιβεβαιώθηκε από τους υπευθύνους του ότι τα μέλη του προσωπικού χρησιμοποιούν «απαλές» μεθόδους και όχι σωματική βία.

Το παιδί μπήκε στις 3 Αυγούστου και δύο μέρες μετά ειδοποιήθηκε η μητέρα ότι βρισκόταν στο νοσοκομείο, όπου κατέληξε από τα φερόμενα τραύματα που είχε υποστεί στο κέντρο απεξάρτησης.

Τα αίτια του θανάτου δεν έχουν ακόμα εξακριβωθεί, αλλά ο διευθυντής και μέλη του προσωπικού του κέντρου είναι υπό κράτηση.

Σύμφωνα με τη μητέρα του, όταν παρέλαβε τη σορό του παιδιού της, είχε τραύματα από την κορυφή ως τα νύχια. Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε είκοσι εξωτερικά τραύματα και σημάδια εσωτερικής αιμορραγίας.