ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διάσωση προσφύγων στο Καστελόριζο: Εγκυμονούσα γέννησε λίγο μετά, στο ιατρείο του νησιού

Επιχείρηση διάσωσης 46 προσφύγων ανοικτά του Καστελόριζου, πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης 17 Αυγούστου άνδρες του Λιμενικού Σώματος, με τη συνδρομή σκάφους της Frontex.

 

 

 

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, μεταξύ των προσφύγων ήταν και μία γυναίκα σε κατάσταση προχωρημένης εγκυμοσύνης, που γέννησε λίγο αργότερα στο ιατρείο Καστελλόριζου. Ειδικότερα, το πλωτό σκάφος της δύναμης FRONTEX εντόπισε ακυβέρνητη μηχανοκίνητη πνευστή λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, στη θαλάσσια περιοχή πλησίον της νησίδας Ρω, όπου έσπευσε και περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία.

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, τα πληρώματα των σκαφών περισυνέλλεξαν με ασφάλεια τους πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων υπήρχε μία 30χρονη σε κατάσταση προχωρημένης εγκυμοσύνης.  Ακολούθως και μετά τη μεταφορά των προσφύγων στο λιμένα Μεγίστης, η 30χρονη γέννησε ένα αγόρι στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Μεγίστης, ενώ κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή αυτής και του νεογέννητου στη Ρόδο με το πλοίο της γραμμής και η μεταφορά τους στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Μεγίστης.