ΔΙΕΘΝΗ

Βρήκαν φριχτό θάνατο ενώ πήγαιναν στην εκκλησία

Τουλάχιστον 19 άτομα σκοτώθηκαν στην ανατολική Νότια Αφρική, όταν ο οδηγός ενός minibus που ήταν υπερφορτωμένο με επιβάτες, έχασε τον έλεγχο και κατρακύλησε σε μια απότομη πλαγιά, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.
Δεκαοκτώ άτομα σκοτώθηκαν επί τόπου, σύμφωνα με ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα του τοπικού υπουργείου Μεταφορών, ενώ αργότερα σε νεότερη ανάρτηση ο αριθμός των νεκρών ανέβηκε στους 19, χωρίς να διευκρινίζονται οι συνθήκες θανάτου του τελευταίου ατόμου. Επίσης, τραυματίστηκαν εφτά άτομα, τα οποία και νοσηλεύονται. 

Το τοπικό υπουργείο Μεταφορών αναφέρει ότι το minibus ήταν υπερφορτωμένο, καθώς μετέφερε επιπλέον δέκα άτομα από όσα έπρεπε να μεταφέρει, σύμφωνα με την άδειά του. Συνολικά επέβαιναν 26 άτομα, μαζί με τον οδηγό. Οι επιβάτες πήγαιναν στην εκκλησία, είπε εκπρόσωπος των αρχών. 
Το δυστύχημα συνέβη κοντά σε μία γέφυρα του κεντρικού δρόμου έξω από το Πήτερμαρίτζμπουργκ (Pietermaritzburg) στην επαρχία Κβαζουλου-Νατάλ (KwaZulu-Natal) της Νότιας Αφρικής, ανακοίνωσαν οι αρχές.