ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έφτασαν τα email κατασχέσεων σε όσους δεν πλήρωσαν την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος!

Τελεσίγραφο κατασχέσεων στέλνει η εφορία σε 761.000 φορολογούμενους, δηλαδή όσους δεν έχουν πληρώσει εμπρόθεσμα την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος.

Η απειλή κατασχέσεων μισθών, συντάξεων και καταθέσεων, όπου υπάρχουν, είναι γεγονός αφού από την Δευτέρα πολλοί είδαν να φτάνει στο email τους ειδοποίηση ότι έχουν 15 ημέρες προθεσμία για να τακτοποιήσουν τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις τους.

Όπως αναφέρουν «ΤΑ ΝΕΑ», το ραβασάκι ενημερώνει τον φορολογούμενο ότι έχει ανοικτούς λογαριασμούς με την εφορία και στην συνέχεια τον καλεί μέσα σε 15 ημέρες να μεριμνήσει για την τακτοποίηση των οφειλών.

Στην εφαρμογή «Προσωποποιημένη πληροφόρηση» του taxisnet θα αναζητήσετε το ύψος του απλήρωτου χρέους στα «Στοιχεία οφειλών εκτός ρύθμισης».

Για να μην πέσετε θύματα επιτήδειων, στα ραβασάκια της ΑΑΔΕ στο πάνω μέρος αποτυπώνονται το όνομα του φορολογούμενου και το όνομα χρήστη στο Taxinet και συνοδεύονται από την επισήμανση ότι «για τις οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες ο Προϊστάμενος της αρμόδιας ΔΟΥ δύναται να λαμβάνει όλα τα προβλεπόμενα κατά την κείμενη νομοθεσία διοικητικά αναγκαστικά διασφαλιστικά και λοιπά μέτρα».