ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το πρωτότυπο κέρασμα του Σταύρου Θεοδωράκη για τη γιορτή του – Τι πρόσφερε στους καλεσμένους του! (ΦΩΤΟ)

Με έναν δίσκο στο χέρι με τα αγαπημένα ντολμαδάκια της μητέρας του, ο Σταύρος Θεοδωράκης κέρασε ο ίδιος χθες το βράδυ τους καλεσμένους του στα γραφεία του κόμματος για την ονομαστική του γιορτή. 

Ο επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ υποδέχθηκε πολίτες και κατοίκους της περιοχής όπου βρίσκονται τα γραφεία του κόμματος, στην οδό Σεβαστουπόλεως, αλλά και πολιτικούς και δημοσιογράφους που βρέθηκαν εκεί για να του ευχηθούν. 

Ο κ. Θεοδωράκης, σε διάλογο που είχε, τόνισε την αναγκαιότητα να πετύχει το εγχείρημα της Κεντροαριστεράς και να εκλεγεί ο ίδιος επικεφαλής του νέου φορέα για να υπάρξει ανάχωμα στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και να αλλάξουν οι πολιτικοί συσχετισμοί. 

«Ο Αλέξης Τσίπρας τώρα εμφανίζεται ως Κεντροαριστερός. Βρίσκετε καμία διαφορά ανάμεσα σε αυτά που είπε στην ομιλία του στην ΔΕΘ με αυτά που λέμε εμείς; Δεν υπάρχει διαφορά. Αντιγράφει ακόμη και τις θέσεις που έχει εκφράσει το ΠΟΤΑΜΙ», τόνισε ο κ. Θεοδωράκης. Συνομιλητές του παραδέχθηκαν πως ο «παλαιός αντιευρωπαϊκός ΣΥΡΙΖΑ» πλέον δεν υπάρχει καθώς «ο Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει τώρα σταθερά να καταλάβει τον χώρο της Κεντροαριστεράς και μαζί τους ψηφοφόρους του». 

Το κάλεσμα για κέρασμα που απηύθυνε ο επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ και υποψήφιος για τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς ήταν μια καλή ευκαιρία για πολιτική κουβέντα και ζυμώσεις. Συνεργάτες του κ. Θεοδωράκη έλεγαν ότι το επόμενο διάστημα αναμένεται να καταγραφεί άνοδος της δυναμικής του ως υποψηφίου για τον νέο φορέα και πως θεωρούν δεδομένο ότι θα βρίσκεται στον δεύτερο γύρο για την εκλογή ηγεσίας. Όπως τόνιζαν μάλιστα, «τα αγκάθια που έχουν προκύψει σε διαδικαστικά θέματα δεν είναι ικανά να σταθούν εμπόδιο για την ολοκλήρωση της διαδικασίας με επιτυχία». 

Ανάμεσα στους καλεσμένους του βρισκόταν και ο δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης, ο οποίος μιλώντας σε συναδέλφους του, εξέφρασε την πεποίθηση του πως σύντομα θα επαναλειτουργήσει ο ενημερωτικός τομέας.

Πηγή: iefimerida.gr