ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοχαρόπουλος: O Τσίπρας έπρεπε να έχει ζητήσει την παραίτηση του Κουρουμπλή

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, σε συνέντευξή του στον τ/σ "Ε", με αφορμή την ρύπανση στον Αργοσαρωνικό, είπε ότι «ο κ. Κουρουμπλής έπρεπε να είχε παραιτηθεί ή να του ζητήσει την παραίτηση ο κ. Τσίπρας».
 
Ο κ. Θεοχαρόπουλος έκανε λόγο για υποτίμηση του θέματος και καθυστερημένη αντίδραση εκ μέρους του υπουργείου Ναυτιλίας, με "οδυνηρές συνέπειες", ενώ αναφερόμενος στις δηλώσεις του εκπροσώπου των Οικολόγων που συμμετέχει στην κυβέρνηση είπε ότι «αυτή η κυβέρνηση αντί να προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα, αντιπολιτεύεται τους πάντες, μέχρι και την κοινωνία».
 
«Το θέμα θα το φέρουμε στη Βουλή, γιατί δεν είναι μόνο το περιβαλλοντικό θέμα, αλλά και η οικονομική ζημιά που υφίστανται όλοι οι επιχειρηματίες στην περιοχή, π.χ. όπως τι θα γίνει με τις αποζημιώσεις». είπε ο κ. Θεοχαρόπουλος.
 
Ως προς το θέμα των επενδύσεων, ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ είπε ότι «μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει ένας μηχανισμός που δεν θέλει τις επενδύσεις», προσθέτοντας, ταυτόχρονα, ότι «δεν υποστηρίζω, όμως, και το είδος των επενδύσεων που πολλές φορές η ΝΔ υποστηρίζει, δηλαδή των επενδύσεων που δεν συνοδεύονται με στοιχεία βιώσιμης ανάπτυξης».
 
«Οι επενδύσεις πρέπει να γίνονται με σεβασμό στο περιβάλλον και τις θέσεις εργασίας. Το ότι έδωσε όμως τώρα τις άδειες η κυβέρνηση στην περίπτωση της Eldorado σημαίνει ότι το θέμα δεν σχετίζεται με το περιβάλλον, αλλά ήταν θέμα γραφειοκρατικό», είπε ο κ. Θεοχαρόπουλος, τονίζοντας ότι «σκοπίμως δημιουργούνται πολλές φορές γραφειοκρατικά εμπόδια επειδή υπάρχουν θύλακες στην κυβέρνηση που δεν θέλουν τις επενδύσεις» και κατέληξε αναφέροντας: «Σήμερα οι επενδύσεις -όπως στο Ελληνικό- δεν προχωρούν, θέσεις εργασίας δεν ανοίγουν, και όσες ελάχιστες αποκρατικοποιήσεις προχωρούν, γίνονται με τίμημα πάρα πολύ χαμηλό, εξευτελιστικό».