ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Απίστευτο: Δείτε ποιοι μένουν στο σπίτι που μεγάλωσε ο Τραμπ! (ΦΩΤΟ)

Τέσσερις πρόσφυγες έγιναν οι ένοικοι του τριώροφου σπιτιού αποικιακού στυλ στην Νέα Υόρκη, το κτήριο όπου μεγάλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σε μία συμβολική κίνηση, ενάντια στις κινήσεις του προέδρου στο προσφυγικό ζήτημα και τους μετανάστες.
Το σπίτι βρίσκεται στο Κουίνς της Νέας Υόρκης και είχε κατασκευαστεί από τον πατέρα του προέδρου, Φρεντ, την δεκαετία του 1940. Σήμερα διατίθεται προς ενοικίαση στην Airbnb για 725 δολάρια την βραδιά, αφού είχε δημοπρατηθεί για δεύτερη φορά τον περασμένο Μάρτιο, για 2,14 εκατ. δολάρια. 

Η διεθνής οργάνωση κατά της φτώχειας Oxfam το νοίκιασε για το περασμένο Σάββατο και προσκάλεσε τέσσερις πρόσφυγες να μιλήσουν στους δημοσιογράφους. «Θέλουμε να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα στον Τραμπ και τους ηγέτες του κόσμου ότι πρέπει να κάνουν περισσότερα για να καλωσορίσουν τους πρόσφυγες», αναφέρει η ανακοίνωση της οργάνωσης. 
Ο Τραμπ έζησε στο σπίτι αυτό μέχρι που ήταν περίπου τεσσάρων ετών, αφού τότε η οικογένεια μετακόμισε σε ένα άλλο από τα σπίτια που είχε φτιάξει ο πατέρας του, πολύ κοντά στην ίδια γειτονιά. 

Η Εϊμάν Αλί, 22 ετών, περιηγήθηκε στις κρεβατοκάμαρες του επάνω ορόφου και είπε: «Το να ξέρω ότι ήταν ο Τραμπ εδώ στην ηλικία των τεσσάρων ετών, με κάνει να σκέφτομαι πού ήμουν εγώ όταν ήμουν τεσσάρων»… Η κοπέλα έφτασε στις ΗΠΑ από την Υεμένη, όπου είχε καταφύγει η οικογένειά της μετά τον πόλεμο στην Σομαλία και ήταν τότε τριών ετών…