ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Απίστευτο: Πέταξαν δεκάδες 500ευρα σε… τουαλέτα!

Μία μυστηριώδη υπόθεση… κυριολεκτικού βρώμικου χρήματος, προσπαθούν να λύσουν οι εισαγγελείς στην Ελβετία.

Δεκάδες χιλιάδες ευρώ βρέθηκαν σε τουαλέτες, στη Γενεύη. Τα χαρτονομίσματα των 500 ευρώ, κομμένα, εντοπίστηκαν σε τουαλέτες υποκαταστήματος της τράπεζας UBS και σε τρία γειτονικά εστιατόρια.

Το περιστατικό έχει κοστίσει χιλιάδες φράγκα, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες υδραυλικές εργασίες για την απόφραξη των σωλήνων, σύμφωνα με το BBC.

Η καταστροφή χαρτονομισμάτων δεν είναι αδίκημα στην Ελβετία, αλλά οι εισαγγελείς προσπαθούν να διαπιστώσουν από πού… ήρθαν τα χρήματα και αν πίσω από αυτά κρύβεται κάποια εγκληματική πράξη.

Πληροφορίες του Guardian, από εισαγγελικές πηγές, αναφέρουν ότι τα χρήματα προήλθαν από θυρίδα στη Γενεύη, η οποία ανήκει σε Ισπανίδα. Δικηγόρος της γυναίκας παρουσιάστηκε σε αστυνομικό τμήμα, γράφει η Tribune de Genève, απλά για να προσφέρει να καλύψει το κόστος των υδραυλικών εργασιών στην τράπεζα και τα τρία εστιατόρια. Δεν εξήγησε όμως γιατί κάποιος έριξε τα χρήματα στην τουαλέτα.

Ενα από τα εστιατόρια, μία πιτσαρία, ειδοποίησε την αστυνομία όταν «βούλωσαν» οι ανδρικές τουαλέτες, δήλωσε στην Tribune σερβιτόρος που εργάζεται εκεί. Ψάχνοντας να βρουν τον λόγο που προέκυψε αυτό το πρόβλημα, το προσωπικό βρήκε δεκάδες σκισμένα 500ευρα στις σωληνώσεις.

iefimerida.gr