MEDIA

Πολιτικά κόμματα και συνδικαλιστικές ενώσεις Τύπου καταδικάζουν την επίθεση σε εργαζόμενους του ΑΝΤ1

Την αντίδραση συνδικαλιστικών ενώσεων και πολιτικών κομμάτων έχει προκαλέσει η επίθεση που δέχθηκε συνεργείο του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 στη Δραπετσώνα, κατά τη διάρκεια της πορείας για τη συμπλήρωση τεσσάρων ετών από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών και η Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθήνας σε κοινή τους ανακοίνωση αναφέρουν: «Ο βάρβαρος τραμπουκισμός των γνωστών "αγνώστων" έδειξε για ακόμη μία φορά το φασιστικό του πρόσωπο. Αυτή τη φορά θύματα ο ταμίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, Χρήστος Μαζανίτης και οι συνάδελφοι τεχνικοί Αλέξης Πονσέ και Θωμάς Μελέτης…Οι εν λόγω "επαναστάτες" επιτέθηκαν σε τρεις εργαζόμενους ανθρώπους του Τύπου, με προπηλακισμούς, κτυπήματα και ύβρεις, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν σοβαρά. Ε, λοιπόν, δεν πρόκειται να φοβηθούμε, δεν πρόκειται να σταματήσουμε να εκφράζουμε τις απόψεις µας, δεν πρόκειται να μας φιμώσουν…Σύσσωμη η δημοσιογραφική οικογένεια, οι τεχνικοί και όλοι οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης επιμένουμε και θα αγωνιστούμε ενάντια στους τραμπουκισμούς, απ' όπου κι αν προέρχονται. Οι άνθρωποι του Τύπου δεν συμβιβαζόμαστε, ούτε υποτασσόμαστε στη βία. Θα συνεχίσουμε απτόητοι το έργο της Ενημέρωσης, χωρίς φόβο και με πάθος για την αλήθεια».

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει επίσης την επίθεση και τονίζει: «τέτοιες ενέργειες δεν έχουν καμία θέση στις διαδηλώσεις, και μας βρίσκουν όλους απέναντι. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους του τηλεοπτικού σταθμού, και τους ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση».

Η ΝΔ σε ανακοίνωση της αναφέρει πως καταδικάζει «με τον πιο έντονο τρόπο την επίθεση θρασύδειλων αναρχικών στο τηλεοπτικό συνεργείο του ΑΝΤ1 και τον δημοσιογράφο κ. Χρήστο Μαζανίτη. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η απόπειρα τρομοκράτησης του δημοσιογραφικού κόσμου δεν πρόκειται να περάσει. Καλούμε την Κυβέρνηση να εγκαταλείψει την ανοχή στη βία και την ανομία και τις αστυνομικές αρχές να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι ένοχοι να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης αφού και αυτός με τη σειρά του καταδικάζει το γεγονός, αναφέρει «Δυστυχώς, ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας (σ.σ. του Παύλου Φύσσα) και οι ηθικοί αυτουργοί – εντολείς παραμένουν ελεύθεροι καθώς η δίκη της Χρυσής Αυγής καρκινοβατεί ενώ οι κουκουλοφόροι, που αποτελούν την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος, συνεχίζουν ανεμπόδιστοι να καταστρέφουν, να τραυματίζουν και να τρομοκρατούν. Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους του τηλεοπτικού σταθμού και τους πολίτες που δέχθηκαν τις επιθέσεις και τους ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση».

Και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες  τονίζουν πως «Τέτοιου είδους ενέργειες είναι απαράδεκτες και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους εργαζόμενους του σταθμού» δήλωσε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου. Δεν τιμάται η μνήμη του Παύλου Φύσσα με αυτόν τον τρόπο».

Tέλος το Ποτάμι τονίζει πως η επίθεση κατά του τηλεοπτικού συνεργείου του ΑΝΤ1 «είναι ένα ακόμη περιστατικό τρομοκράτησης ανθρώπων του Τύπου από τους γνωστούς- αγνώστους. Η καταδίκη της με τα πιο έντονα λόγια είναι αυτονόητη…Κάποιοι έχουν ευθύνη για τη στοχοποίηση του Τύπου, όχι του Τύπου συλλήβδην, αλλά των ανθρώπων που βγαίνουν στον δρόμο στη μάχη της πληροφόρησης. Και κάποιοι έχουν ευθύνη για την καλλιέργεια γενικευμένης αίσθησης ανομίας που επιτρέπει σε οποιονδήποτε να ασκεί βία…Ας αναλάβει επιτέλους η κυβέρνηση τις ευθύνες της και ας δουλέψει επιτέλους η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για τη εμπέδωση της ασφάλειας και της τάξης».