ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άγρια «κόντρα» στη Βουλή – Οργή Μητσοτάκη – Τι απάντησε ο Κουρουμπλής στην «ανάκριση»

Ανέβηκαν οι τόνοι στην Ειδική Επιτροπή Προστασίας του Περιβάλλοντος στη Βουλή που καταθέτει ο Παναγιώτης Κουρουμπλής,για την αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης στον Σαρωνικό από τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ», όταν πήρε τον λόγο ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης κατέστησε υπεύθυνο για την ρύπανση που προκλήθηκε από την πετρελαιοκηλίδα τον υπουργό Ναυτιλίας και του ζήτησε να παραιτηθεί. Κάποια στιγμή μάλιστα απευθυνόμενος στον κ. Κουρουμπλή του είπε: «Σα δεν ντρέπεστε!»

Τόσο ο Πρόεδρος της ΝΔ όσο και ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς, εξοργίστηκαν όταν κατά την διάρκεια της τοποθέτησης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σύμβουλος του υπουργού Ναυτιλίας γελούσε περιπαικτικά.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι καθυστερήσαμε να ζητήσουμε τη βοήθεια του σκάφους του EMSA. Συγγνώμη, κύριε Πρόεδρε, αλλά δεν σας ενημέρωσαν καλά οι συνεργάτες σας, για άλλη μια φορά» απάντησε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της ΝΔ.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρουμπλής, το απορρυπαντικό σκάφος που ενεργοποιείται στο πλαίσιο παροχής από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια στη Θάλασσα “EMSA” (European Maritime Safety Agency), με εξοπλισμό αντιμετώπισης πετρελαιοκηλίδων, βρισκόταν σε αποστολή.

Στην αρχή της ομιλία του ο Παναγιώτης Κουρουμπλής τόνισε ότι «είμαστε εδώ για να συζητήσουμε δυστυχώς ένα πολύ δυσάρεστο γεγονός που έχει να κάνει με τη επιβάρυνση του περιβάλλοντος από το ατύχημα στη περιοχή της Σαλαμίνας. Ένα ατύχημα, που μας έχει συγκινήσει και ανησυχήσει όλους και μας έχει βάλει όλους σε προβληματισμό για το πως συμβαίνουν τέτοια ατυχήματα».

Όσον αφορά την πορεία των ερευνών είπε ότι η δικαιοσύνη και οι αρχές βρίσκονται σε συνεργασία «για να δούμε τι έγινε και με τα βίντεο από τις καταδύσεις».

«Σύντομα θα έχουμε μία πραγματική εικόνα», κατέληξε ο υπουργός. 

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός  Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμμελος διαβεβαίωσε ότι είναι αντιστρέψιμες οι επιπτώσεις και υπογράμμισε ότι το μέγεθος του περιβαλλοντικού προβλήματος θα κριθεί σε τρεις εβδομάδες από τώρα.