ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τη στήριξη και της ΝΔ ψηφίστηκε η επιτάχυνση της αξιολόγησης στο Δημόσιο

«Ναι» στις διατάξεις του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την επιτάχυνση της αξιολόγησης στο Δημόσιο μέσω της σύνδεσης της διαδικασίας με το σύστημα επιλογής προϊσταμένων, είπε η Βουλή με τις ψήφους και της ΝΔ.
Η σχετική τροπολογία ενσωματώθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την Ευρωπαϊκή Εντολή Έρευνας και υπερψηφίστηκε από ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και Ανεξάρτητους Έλληνες. Το Ποτάμι δήλωσε «παρών» ενώ τα υπόλοιπα κόμματα καταψήφισαν. Ο εισηγητής της ΝΔ, Κώστας Γκιουλέκας χαρακτήρισε μεν «ερμαφρόδιτη» τη διάταξη αλλά ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του τη στηρίζει γιατί πιστεύει «στην επιβράβευση των ικανών».
Αντίθετα, χωρίς διακομματική συναίνεση υπερψηφίστηκε η τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης για την επέκταση του νόμου Παρασκευόπουλου για την αποσυμφόρηση των φυλακών με την αποφυλάκιση κρατουμένων υπό όρους. Υπέρ της ρύθμισης ψήφισαν μόνον τα δύο κόμματα της συμπολίτευσης ενώ το ΚΚΕ δήλωσε «παρών».  Η ΝΔ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη άσκησαν έντονη κριτική στην τροπολογία και καταλόγισαν στην κυβέρνηση ότι δεν έχει σχέδιο για την αποσυμφόρηση των φυλακών.