ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαλλιά κουβάρια στη Βουλή Τόσκας- Παναγούλης: «Ούτε νερουλάς στο Κομπότι δεν θα μπορούσατε να γίνετε»!

Ακραία αντιπαράθεση με βαρείς χαρακτηρισμούς μεταξύ Νίκου Τόσκα και Στάθη Παναγούλη, σημειώθηκε μέσα στη Βουλή.
Αφορμή στάθηκε η επανακατάθεση του αιτήματος του ανεξάρτητου βουλευτή να παραλάβει τους φακέλους που αφορούσαν τη δράση του πατέρα και αδερφού του, οι οποίοι, όπως δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έχουν χαθεί.
Ο Στάθης Παναγούλης, που θεωρεί ότι του αποκρύπτονται σημαντικά στοιχεία των φακέλων, κατηγόρησε τον Νίκο Τόσκα ότι είχε σχέσεις με το καθεστώς των συνταγματαρχών, γεγονός που ο ίδιος υποστηρίζει ότι αποδεικνύεται από το γεγονός πως το 1971 εισήχθη στη Σχολή Ευελπίδων.
Κρατώντας στα χέρια μία φωτογραφία που, σύμφωνα με τον ίδιο, έδειχνε τον πατέρα του κ. Τόσκα κάτω από το πουλί της Χούντας, ο κ. Παναγούλης είπε, απευθυνόμενος στον υπουργό: «Ούτε νερουλάς στο Κομπότι δεν θα μπορούσατε να γίνετε εκείνη την εποχή» και σχολίασε πως «όλα αυτά τα χρόνια αφήσαμε κάποιους γυμνοσάλιαγκες να καπηλεύονται την αντίσταση».
Από την πλευρά του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έκανε λόγο για «ντελίριο συκοφαντίας και ασύστατων κατηγοριών» από τον ανεξάρτητο βουλευτή, καλώντας τον αν έχει αμφιβολίες για τη δράση του να ρωτήσει τον Μανώλη Γλέζο που «μπορεί να επιβεβαιώσει το αντιχουντικό μου παρελθόν».
«Το τελευταίο διάστημα ασχολείται εργολαβικά με την κατασυκοφάντησή μου, παρουσιάζοντάς με χουντικό, για λόγους που δεν τους καταλαβαίνω», είπε ο κ. Τόσκας και πρόσθεσε: «Η προσωπική μου τιμή δεν κινδυνεύει από τέτοιου είδους ψευτοεπιθέσεις και ψευτοπαλληκαρισμούς».

newsbomb.gr