ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τραγωδία! Εντοπίστηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους

Τραγική κατάληξη είχε το ταξίδι αναψυχής για το ζευγάρι των Ουκρανών που επέβαινε στο υπερελαφρύ αεροσκάφος τύπου CTK2, το οποίο συνετρίβη αργά το απόγευμα της Παρασκευής, κοντά στο χωριό Κερασιά της Κομοτηνής.

Οι έρευνες εντοπισμού των δύο επιβατών του μονοκινητήριου αεροσκάφους διεξήγοντο υπο καταρρακτώδη βροχή, απο μία ορειβατική ομάδα της ΕΜΑΚ, ένα διασωστικό της 4ης ΕΜΑΚ και άλλους πυροσβέστες με τρία οχήματα της Υπηρεσίας.

Η περιοχή που αρχικώς βρέθηκαν συντρίμμια κι αργότερα εντοπίστηκαν οι σοροί των δύο επιβαινόντων, είναι απόκρημνη, με επακόλουθο τις προσπάθειες ανεύρεσης τους να δυσχεραίνε, εκτός απο την καταρρακτώδη βροχή και το σκοτάδι, το ανάγλυφο της περιοχής, δεδομένου ότι υπάρχουν χαράδρες στις οποίες έκανα κατέβαιναν οι συμμετέχοντες στη έρευνα.

Τα ίχνη του αεροσκάφους CT2K εντοπίστηκαν, από Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, σε απόσταση 19 χλμ. ΒΔ της Κομοτηνής, κοντά στο χωριό Κερασιά λίγο μετά τις 19:00.  

Την πυροσβεστική οδήγησε στον τόπο της πτώσης, το πλήρωμα του στρατιωτικού ελικοπτέρου Super Puma, που απογειώθηκε περίπου στις 17.00 για τον εντοπισμό του αεροσκάφους, το σήμα του οποίου χάθηκε λίγη ώρα μετά την απογείωσή του. 

Το χρονικό της εξαφάνισης

Στις 12:37 απογειώθηκαν από Αλεξανδρούπολη 2 αεροσκάφη τύπου CT2K με δύο άτομα πλήρωμα έκαστο με προορισμό τη Ρουμανία. 

Στις 14:50 το ένα αεροσκάφος ανέφερε στο SOFIA FIR (Βουλγαρία) ότι δεν βλέπει το άλλο αεροσκάφος. 

Στις 16:45 και αφού προσγειώθηκε στη Ρουμανία ανέφερε ότι σταμάτησε να βλέπει το άλλο αεροσκάφος 50 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Αλεξανδρούπολης δηλαδή 15 ναυτικά μίλια πριν το SOFIA FIR.

Στις 17:00 το Εθνικό Κέντρο Συντονισμού Έρευνας – Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) έθεσε το αεροσκάφος σε φάση κινδύνου καθόσον η βουλγαρική πλευρά είπε ότι δεν θα κάνει τίποτα και στις 17:20 απογειώθηκε το Super Puma της Λήμνου με σκοπό την έρευνα για το αεροσκάφος.