ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Πολύ ξεχασιάρης! Επέστρεψε βιβλίο μετά από… 80 χρόνια!

Με μία… μικρή καθυστέρηση σχεδόν 80 ετών επεστράφη ένα βιβλίο σε βιβλιοθήκη της Μασαχουσέτης, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Πρόκειται σύμφωνα με το Associated Press για το βιβλίο «The Young Lady at Home» του συγγραφέα Τίμοθι Σέι Άρθουρ (T. S. Arthur), ο οποίος έζησε στις ανατολικές ΗΠΑ τον 19ο αιώνα.

Γραμμένο γύρω στο 1850, το βιβλίο έπρεπε κανονικά να επιστραφεί στη δημόσια βιβλιοθήκη του Άτλεμπορο στις 21 Νοεμβρίου του 1938, ωστόσο τελικά παρέμεινε «χαμένο» για περισσότερα από 78 χρόνια.

Προ ολίγων ημερών, ωστόσο, εξερευνώντας και καθαρίζοντας την αποθήκη κάποιου φίλου του, ένας άνδρας εντόπισε το βιβλίο, λαμβάνοντας την απόφαση να το επιστρέψει εκεί όπου ανήκει.
Αν και το βιβλίο δεν βρίσκεται σε ιδιαίτερα καλή κατάσταση προκειμένου να τεθεί ξανά σε κυκλοφορία, η διευθύντρια της βιβλιοθήκης Έιμι Ρίλινγκερ δήλωσε ενθουσιασμένη με την επιστροφή του.

Η ίδια διαβεβαίωσε πως η βιβλιοθήκη δεν θα διεκδικήσει το πρόστιμο για την καθυστέρηση επιστροφής του βιβλίου, το οποίο ανέρχεται σε περίπου 2.800 δολάρια (2.300 ευρώ).