ΔΙΕΘΝΗ

Στέλνει βομβαρδιστικά και απειλεί τον Κιμ ο Τραμπ: Δεν θα είσαι για πολύ ακόμη!

Συνεχίζοντας την αντιπαράθεση ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έγραψε στο Twitter ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας Ρι Γιονγκ Χο και ο ηγέτης της χώρας αυτής Κιμ Γιονγκ Ουν «δεν θα είναι εδώ για πολύ ακόμη» εάν ο Ρι απηχούσε τις σκέψεις του «ανθρωπάκου πύραυλου» κάνοντας μια εμφανή αναφορά στον Κιμ.

Ο Ρι δήλωσε στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ότι η στόχευση του ηπειρωτικού εδάφους των ΗΠΑ με ρουκέτες είναι αναπόφευκτη, αφότου ο «σατανικός πρόεδρος» Ντόναλντ Τραμπ αποκάλεσε τον ηγέτη της Πιονγκγιάνγκ «άνθρωπο-πύραυλο».

Οι δηλώσεις του Βορειοκορεάτη υπουργού έγιναν λίγες ώρες μετά τις δύο σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν κοντά στη βασική περιοχή πυρηνικών δοκιμών της χώρας οι οποίες προκάλεσαν νέες εικασίες για το ενδεχόμενο η Πιονγκγιάνγκ να προχώρησε σε νέα πυρηνική δοκιμή.

Στο πλαίσιο της έντασης που επικρατεί ανάμεσα στις δύο χώρες πρέπει επίσης να προστεθεί και η επίδειξη δύναμης που έκαναν τα αμερικανικά βομβαρδιστικά τα οποία πέταξαν κοντά στις ακτές της Βόρειας Κορέας.

Συγκεκριμένα, τα Αμερικανικά βομβαρδιστικά B-1B Lancer συνοδευόμενα από μαχητικά πέταξαν στον διεθνή εναέριο χώρο επάνω από τη θάλασσα ανατολικά των ακτών της Βόρειας Κορέας.

Το Πεντάγωνο έσπευσε να σημειώσει ότι η ενέργεια αυτή δείχνει το εύρος το εύρος των στρατιωτικών επιλογών που διαθέτει ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.