ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ντομπρόβσκις: Ξεχάστε το «κούρεμα» χρέους, εφαρμόστε τις μεταρρυθμίσεις

Κατηγορηματικά αντίθετος με το ενδεχόμενο κουρέματος του ελληνικού χρέους  εμφανίζεται σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Rheinische Post ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βάλντις Ντομπρόβσκις.  

 

 

Ο Λετονός πολιτικός υπενθυμίζει ότι η απόφαση του Eurogroup τον Μάιο του 2016 περιελάμβανε βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακρυπρόθεσμα μέτρα για το θέμα του χρέους ωστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο «κουρέματος» και προσθέτει με νόημα «δεν βλέπω να έχει αλλάξει κάτι σε αυτό».

Όταν, δε, ο Γερμανός δημοσιογράφος του επισημαίνει τη διαφορετική στάση του ΔΝΤ ως προς το θέμα του χρέους της Ελλάδας ο κ. Ντομπρόβσκις επικαλείται τις θετικές προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία προκειμένου να μείνει σταθερός στη θέση του.

Ευθυγραμμισμένος με τις απόψεις όλων των Ευρωπαίων αξιωματούχων τα τελευταία 24ωρα τονίζει, επίσης, ότι πρέπει να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις ώστε στη συνέχεια να εφαρμοστούν τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους. «Εάν η πορεία για τη χώρα είναι ανοδική, εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί και προχωρήσουμε στα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, όπως συμφωνήθηκαν στο Eurogroup, είμαστε πεπεισμένοι ότι η Ελλάδα μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του χρέους» τονίζει χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την πορεία της τρίτης αξιολόγησης και το στόχο για την γρήγορη ολοκλήρωσή της ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν σημειώνει με νόημα ότι «η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων είναι κάτι που παίρνει χρόνο. Το έχουμε δει και στα τρία προγράμματα προσαρμογής που αφορούν στην Ελλάδα». Συμπληρώνει, ωστόσο, ότι «συνολικά με τα τρία αυτά προγράμματα επετεύχθησαν πολλά, σταθερά δημοσιονομικά, μια σύγχρονη διοίκηση και μια πιο ισχυρή οικονομία». 

Πηγή: protothema.gr