ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Βόμβα»! Η Fraport ζητά αποζημίωση 70 εκατ. ευρώ από την Ελλάδα

Δυσαρεστημένη με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, που αγόρασε τον περασμένο Απρίλιο έναντι 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, φαίνεται ότι είναι η Fraport.

Η γερμανική εταιρία ετοιμάζεται μάλιστα να ζητήσει αποζημίωση από την ελληνική κυβέρνηση ύψους περίπου 70 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Spiegel.

Όπως τονίζεται, η Fraport είναι έτοιμη να κάνει χρήση των όρων του συμβολαίου που υπέγραψε με την Ελλάδα μετά τα όσα διαπίστωσε ο ειδικός της εταιρίας στα περιφερειακά αεροδρόμια, τα οποία και κατέγραψε στην τελική έκθεσή του.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε, στην πρόσφατη ημερίδα του ΕΒΕΑ για την εθνική στρατηγική μεταφορών, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Fraport Greece, Alexander Zinnel, η αυτοψία της ελληνογερμανικής κοινοπραξίας στους 14 αερολιμένες ήταν αρκούντως αποκαλυπτική. Και αυτό διότι, όπως σημείωσε:

  • βρέθηκαν 12.200 καμένες λάμπες. Πρόκειται για τεράστιο αριθμό: εάν -υποθετικά- ο αριθμός των
  • βλαβών στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια αναγόταν σε ορίζοντα επταετίας, δηλαδή ως χρονική
  • αφετηρία ετίθετο το 2010, σημαίνει ότι κάθε χρόνο καίγονταν 1.742 λαμπτήρες χωρίς να αντικατασταθούν.
  • αντικαταστάθηκαν και τοποθετήθηκαν 1.287 πυροσβεστήρες
  • τοποθετήθηκαν 81 καινούργια κλιματιστικά

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Fraport, από τον Απρίλιο έως τις 21 Σεπτεμβρίου, πραγματοποίησε συνολικά 7.765 εργασίες από τις οποίες περίπου 2.900 αφορούσαν διορθωτικές επεμβάσεις, 4.650 εργασίες είχαν προληπτικό χαρακτήρα, ενώ περίπου 200 ήταν μικρής κλίμακας έργα αποκατάστασης.