ΓΥΝΑΙΚΑ

Τρόποι για να τιθασεύσεις τα φριζαρισμένα σου μαλλιά

Μπορεί το Φθινόπωρο να είναι για τα μαλλιά μας η χειρότερη εποχή του χρόνου. Λίγο ο απρόβλεπτος καιρός της εποχής, λίγο η υγρασία, λίγο η βροχή, όλα αυτά μπορεί να μας χαλάσουν το αποτέλεσμα που παλεύαμε για αρκετή ώρα μπροστά στον καθρέφτη…
Η αλήθεια είναι ότι τα φριζαρισμένα μαλλιά έχουν μια άλφα (μπορεί και βήτα) δυσκολία στο καθημερινό τους styling. Με τις συμβουλές, όμως, που θα βρεις παρακάτω δεν θα αντιμετωπίσεις ξανά το ίδιο πρόβλημα.

Ακολούθησε λοιπόν τα εξής tips:

Άφησε το πιστολάκι από τα χέρια σου
Η θερμότητα έχει την ικανότητα να ξηραίνει τα μαλλιά, αφαιρώντας τη φυσική υγρασία τους. Οπότε αν χρησιμοποιείτε λιγότερο το πιστολάκι σας και αφήνετε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά, θα έχετε πολύ λιγότερο φριζάρισμα. So simple!

Πες «όχι» στη ψαλίδα
Οι άκρες είναι οι κύριοι ύποπτοι για το φριζάρισμα στα μαλλιά σου. Ειδικότερα, οι σπασμένες άκρες, κοινώς η ψαλίδα, χάνουν πιο εύκολα την υγρασία τους, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να ξηραίνονται εύκολα και να φριζάρουν. Θέλεις κάτι τέτοιο; Όχι. Οπότε, αν δεν έχεις κουρευτεί πρόσφατα, ήρθε η ώρα να κλείσεις ένα ραντεβού.

Λούσιμο με μέτρο
Τα μαλλιά έχουν τη δική τους ελαστικότητα και υγρασία, αλλιώς θα έσπαγαν με το παραμικρό! Με το καθημερινό λούσιμο η ελαστικότητα και η φυσική υγρασία τους χάνεται με αποτέλεσμα… Μάντεψε! Ναι, σωστά, φριζάρουν επειδή αφυδατώνονται. Έχει να κάνει με την ισορροπία! Οπότε ακολούθησε το αρχαίο ρητό «μέτρον άριστον» και θα δεις τα μαλλάκια σου να μεταμορφώνονται!

queen.gr