ΔΙΕΘΝΗ

Τέλος η «ρατσιστική» διαφήμιση – Ζήτησε συγγνώμη η εταιρεία (ΦΩΤΟ)

Συγγνώμη ζήτησε η γνωστή εταιρεία Dove μετά τις επικρίσεις που δέχτηκε για διαδικτυακή της διαφήμιση που εμφανίζει μια μαύρη γυναίκα να γίνεται λευκή μετά τη χρήση των προϊόντων της. 

Η επίμαχη καμπάνια της εταιρείας, η οποία παρουσιάστηκε μέσω facebook, παρουσίαζε μια τρεις διαδοχικές εικόνες που δείχνουν μια μαύρη γυναίκα να αποκαλύπτει σιγά σιγά ότι κάτω από το t-shirt που φοράει έχει λευκή επιδερμίδα. Η τρίτη εικόνα δείχνει την λευκή γυναίκα να αποκαλύπτει τελικά την ασιατική επιδερμίδα της. 

Παρότι κάποιοι συμφώνησαν με την Dove ότι η πρόθεση της διαφήμισης ήταν να δείξει ότι τα αφρόλουτρά της μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κάθε είδους επιδερμίδα, πολλές ήταν οι γυναίκες που τη θεώρησαν ρατσιστική κάνοντας λόγο ακόμη και για «ξέπλυμα», αναφέρει το BBC. 
Μετά τις επικρίσεις, η εταιρεία απέσυρε το επίμαχο βίντεο γράφοντας: «Αυτό δεν αντιπροσωπεύει την ποικιλομορφία της αληθινής ομορφιάς, κάτι που η Dove υπερασπίζεται παθιασμένα και αποτελεί τον πυρήνα των απόψεών μας, και δεν έπρεπε να έχει συμβεί. Αποσύραμε την ανάρτηση και δεν έχουμε δημοσιεύσει κανένα άλλο ανάλογο περιεχόμενο. Λυπόμαστε πολύ και ζητούμε ειλικρινά συγγνώμη αν προσβάλαμε κάποιους».