MEDIA

Έγινε έγχρωμος και «Ο άνθρωπος της καρπαζιάς»!

«Ο άνθρωπος της καρπαζιάς» έγινε έγχρωμος. Η πασίγνωστη κινηματογραφική ταινία, παραγωγής 1969, που σκηνοθέτησε ο Κώστας Καραγιάννης, σε σενάριο του Γιώργου Λαζαρίδη, με πρωταγωνιστές τους Κώστα Βουτσά, Νίκο Ρίζο, Ξένια Καλογεροπούλου και Ζωζώ Σαπουντζάκη, θα προβληθεί το προσεχές Σάββατο, στις 21.00, από την τηλεοπτική συχνότητα του ΑΝΤ1 έτσι όπως δεν την έχουν ξαναδεί ποτέ οι τηλεθεατές, δηλαδή έγχρωμη. 
Πρόκειται για το τρίτο ασπρόμαυρο φιλμ της «χρυσής» εποχής του ελληνικού σινεμά που αποκτά χρώμα. Η αρχή έγινε με το «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα», ακολούθησε η κωμωδία «Της κακομοίρας» και πρόσφατα επιχρωματίστηκε και «Ο άνθρωπος της καρπαζιάς» στα West Wing Studios, στο Χόλιγουντ της Καλιφόρνιας.
Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Κώστα Βουτσά, ο δημοφιλής ηθοποιός μάς είπε ότι το βράδυ του Σαββάτου θα καθίσει να παρακολουθήσει την έγχρωμη βερσιόν του φιλμ παρέα με την οικογένειά του. Οπως τόνισε παρ' όλα αυτά, ο ίδιος προτιμά τα ασπρόμαυρα φιλμ να παραμένουν ασπρόμαυρα. «Δεν μου αρέσει που χρωματίζουν τις ταινίες με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Τις προτιμώ όπως δημιουργήθηκαν. Εξάλλου, όταν ένα φιλμ είναι ασπρόμαυρο, έχει άλλη μαγεία. Ο θεατής μπορεί να φαντάζεται μόνος του τα χρώματα» μας είπε ο πρωταγωνιστής του φιλμ «Ο άνθρωπος της καρπαζιάς». Συμπλήρωσε δε ότι το εν λόγω φιλμ είχε σημειώσει μεγάλη επιτυχία το 1969, όταν είχε βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Από την ΤΕΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ
espressonews.gr